Diskuze k recenzi: Brown, Dan - Andělé a démoni

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Josef Klíma   [28.04.2009]
Andělé a Démoni? Naprosto skvělá knížka, která nemůže nikoho nechat chladným. Poprvé v životě jsem si při čtení knihy připadal jako Bastien z filmu Nekonečný příběh. Stal jsem se dokonalou součástí děje, kdy se člověk ve dvě ráno při čtení prohání po chrámech Říma a Vatikánu a snaží se hlavním hrdinům pomáhat, chránit je před nebezpečím, přemýšlet dopředu, co je tam a tam čeká. Pokud má hlavní hrdina zrychlený tep, tak ho máte taky, pokud se pod hlavním hrdinou zlomí příčka na žebříku a on padá do temné díry, tak prostě padáte s ním a bojíte se, co se stane po tomto pádu... Jedná se prostě o úžasně napsaný příběh, který má napětí, spád, skvělý způsob popisu vysvětlování symbolů a tajů, které se v knize objevují. Pokud bych měl srovnat tuto knihu s "Šifrou", tak se stavím na stranu Andělů a Démonů. Pravděpodobně proto, že se děj odehrává ve velmi krátkém časovém úseku a pravděpodobně tato skutečnost nutí podvědomě čtenáře hlavní hrdiny "popohánět" ve svém uvažování a tím nabírá čtení této knihy naprosto jinou dimenzi než "Šifra".
Honza   [14.08.2008]
Ahoj, vsem nadsencum vrele doporucuji specialni obrazove vydani obou knih od vydavatelstvi ARGO. trochu si sice priplatite, ale stoji to opravdu za to. knihy jsou obohaceny spoustou ilustraci a fotek jez Vas nadherne doprovazeji dejem knihy.
Andy   [04.12.2007]
Každa z tehlech dvou knih je dle meho nazoru skvelym,osobitym dilem ale co se tyce posouzeni a srovnani,tak me osobne nadchly vice Andele a demoni,bylo pro mne ctivejsi,nezli Sifra.
maja   [11.01.2007]
mně šifra přišla mnohem lepší...sice jsem knihu andělé a démoni přečetla jedním dechem...ale ten konec byl hodně přeplácanej...jak kdyby už Brown nevěděl, co napsat...
hančí   [15.01.2007]
to joo
ten konec divnej byl, ale jinak mi ta knížka připadala FANTASTICKÁ, ise svojí učitelkou sem se shodla na tom že ten konec je divnej..
Ada   [17.05.2009]
Konec divnej? Jako po pravdě sem po Šifře, že konec neskončí happy, ale že se zamotá..A stalo se tak..:-) Jinak knížka i filn jsou super!:-)
Mata   [19.07.2006]
O víkendu jsem hnihu dočetla. Bylo to super, lepší, než Šifra.
Michal   [26.07.2006]
Lepší než šifra
Taky bych řekl, že je tohle lepší než šifra.
Jerremiash   [21.09.2006]
Andělé
Přesně, jak je psáno na obalu: nečte se to jedním dechem, protože se nestihnete nadechnout. Jen mi docela vadí, že jsem na straně cca 200 a po přečtení poloviny recenze jsem zjistil, že kdybych tu recenzi dočetl, není praktický důvod pokračovat v knížce :-(
helena k   [11.05.2006]
Shodla jsem se s několika dalšími čtenáři, že román Andělé a démoni se nám líbil víc. Asi od díla , které má velkou reklamu čekáme víc než od těch ostatních.
Petra   [11.05.2006]
Andělé byly víc drastický a byla to víc detektivka než Šifra. Jinak obě knihy se mi líbily stejně, respektive všechny čtyři byly dobré.
Chesnecka   [17.05.2006]
Souhlas! Šifra je skvělá, ale andělé a démoni jsou podle mě lepší. Je napsaná ve větším tempu, ambigramy jsou skvělé... Asi pojedu do Říma...
Kamil Kopecký   [09.04.2006]
...
Právě jsem to dočetl a líbila se mi víc než Šifra... napsal to skvěle, závěr je výborný, grafické zpracování iluminátských symbolů je skvělé.
Hodně povedená knížka...
KlickyHaack   [11.03.2006]
andelé
Ja sem cetl jako prvni sifru a potom andely a Andelé a démoni se mi líbili víc
Kinyan   [08.03.2006]
...
Kniha je naprosto úžasná a podle mého názoru má jistý osobitý ráz, který mi prostě nedal spát a musela jsem číst a číst.
Co se týče ambigramů, není tak složité něco napsat v ambigramu, jak popisuje autor. Není to taková věda, taknevím, proč by to nemohli vyluštit. Ale jinak dokonalá kniha. =)
Alexandr Kubáček   [05.08.2006]
Ambigram
Ty to v ambigramu napsat umíš?třeba Alexandr Kubáček
Ondřej kubáček
Klicky   [07.03.2006]
Andělé nebo Šifra?
Zajímá mě váš názor.Která kniha se vám víc líbí.Mě osobně víc líbí Andělé a démoni.
Irena   [08.03.2006]
Mě se taky více líbí Andělé. Ale možná je to tím, že jsem je četla jako první.
Aristea   [20.04.2006]
Také se mi více líbí Andělé. Kniha není tak moc 'zamotaná' a hlavně v ní nevystupuje vševědoucí hrdinka typu Sophie.
anonym   [04.11.2008]
kniha Anďele a démoni me zaujala mnohem vic nez Šifra
Michaelle   [03.02.2006]
SUPER!!!!!
Já osobně jsem byla úplně unešená!!!!!! Miluju Šifru mistra LEONARDA, posléze jsem byla trochu zklamaná tím že se to bratrstvo vůbec nevrátilo... Čekala jsem lepší vysvětlení!!!!! Ale moooc se mi líbily ty ambigramy... Ty byly super!!!
radek   [30.01.2006]
ambigram
ahoj lidi chel jsem se jen zeptat jestlyněkdo neznate někoho kdo vytvořit ambigram dík
Alexandr Kubáček   [06.08.2006]
Vím
mám na něj e-mail ale chce tisíc pět set za písmeno
Neff   [20.11.2008]
Umim, docela mě to baví, co bys chtěl napsat?
Kimikiky   [03.10.2005]
Ta knížka je prostě úžasná, nejvíc se mi na ní líbí jak Dan Brown(jako u ostatních knížek)dokáže propojit naučné se zábavným-jen tak nezapomenu co je to bnapř. Konkláve, Ilumináti, ambigram, CERN a antihmota(a to jsem naprostý antitalent na fyziku!)Taky na knize obdivuji jak Brown dokáže vše napsat tak napínavě, vystřídá důležité s doprovodným atd. Fakt supr kniha!!!!!:-)
kokeš   [18.02.2006]
žádná antihmota neexistuje ty tuppku...
......
dejv   [04.03.2006]
Co to kecas,kazda hmota ma svoji antihmotu.Jedna se o prostor ktery neni vyplnen neutronem,tudiz ma kladny naboj.Rika ti neco vzorecek E=m.c2 ?Popisuje prave kolik potencialni energie je v kazde hmote vorle aha,kazda hmota ma svoji antihmotu aha
Darm   [08.05.2006]
Nehledě k tomu že už se dá i vyrábět. Ne v takovém množství jak v Andělech, ale dá.
anonym   [01.10.2006]
Eragon
Lucka   [30.09.2005]
Právě dnes jsem tuhle knizku docetla a musim rict,ze je doopravdy uzasna!A to je mi teprv 14let.Doporučuju ji každýmu.
x   [24.08.2005]
x
Kniha je bohužel postavena na hrozném nesmyslu. Kdyby bombu snímala kamera, která je bezdrátově připojena ke kamerovému systému, zaměřili by ji na milimetr přesně za deset minut a bylo by po ptákách. Místo toho nesmyslně vypínají elektriku a snaží se zachytit jakýsi "signál" plastového kanystru. K čemu proboha???
mir   [02.10.2005]
to je fakt
K cemu psat pohadky, k cemu psat romany, k cemu psat fantazie, muzeme si cist ve vedeckych brozurach tam nejsou zadne "vedecke omyly"...
Mne osobne Andele a demoni dobre pobavili, a zaver knizky byl strhujici.. to ze tam byly historicke i technicke nesrovnalosti mi nijak dobry zazitek nezkazilo, protoze o to v tehle knizce rozhodne neslo
x   [18.10.2005]
No jo
Já jsem neřekl, že se nečte dobře. Ale jako elektrotechnik jsem prostě celou dobu, kdy jsem knížku četl, čekal, kdy někoho z hrdinů tahle trivialita napadne. :-)
Jinak myslím, že tam o techniku šlo. Když řeší antihmotu, prototyp nejnovějšího Boeingu (nechci diskutovat jestli možný nebo nemožný, neboť to je tak trochu sci-fi) a další technické vymoženosti, hrozně mi vadí, že tam nechá takovouto, z mého pohledu šílenou "díru".
T.   [23.01.2007]
Já souhlasim... Tu knížku sem hltala a vzhledem k tomu, že nejsem elektrotechnikem, sem o tom vůbec takhle nepřemejšlela... Jedniný výtky bych měla ke konci, kterej byl zcela zbytečně trochu přetaženej a pak mi přišlo postavený na hlavu to, proč by se masa lidí, která za normálních okolností přirozeně utíká od hrozby tentokrát chovala přesně naopak a přišla přímo k jádru... jinak supr čtení...
VV   [31.12.2006]
Dobre ale ...
Právě jsme dočetl a děj, stavbna příběhu a jeho tempo jsou opravdu pěkné a dobře čtivé. Na druhou stranu jako technicky orientovanému člověku mě více (hodně) věcí nesedí - namátkou: už zde zmíněné nesmyslné hledání kamery, organizace výzkumu antihmoty založené na jedinci, kontejner na antihmotu s baterií které má zcela přesné časování kapacity + údajnou nemožnost jejího připojení na náhradní zdroj. Dále pak "nemožné" baterky gardy v závěru zachráněné reflektorem na přenosné kameře která vysílá bez problému ze hlubokého sklepení. A také poměrně nelogická "organizace" hledání stezky i řešení zásahů kdy se pár hlavních hrdinů přeskakuje od hledání v archivech, na vytipovaných místech i zásahům proti hlavnímu zloduchovi bez jakékoli systematické podpory - jen příležitostně si půjčují mapy a rady od domorodců ... tj když se čtenáři podaří od této holé relity oprostit a berem to více jako příběh - pak je to krásně čtivé! :-) PS Šifru jsem četl před rokem a mě se zdála lepší ta?
Adam Postava   [30.08.2007]
Ale bezdrátové nemusí být radiové
Vycházíte z toho, že jde o nějaký přenos radiovými vlnami všesměrovou anténou, něco jako má mobil či wifi, přímo zapojený na nějakou kamerovou ústřednu. Ale co když by to bylo kombinované, třeba infraport sklepem a pak třeba světelným kabelem zdí dál, to by mohlo být také bezdrátové. A pak jsou směrové antény, které mají velmi úzký válcový paprsek obdobně jako baterka a ten se špatně zaměřuje, musí se stát skoro přesně v ose vysílání mezi vysílačem a příjmačem, používají se třeba mezi stožáry na přenost telefonních hovorů. A vůbec, jak ty zaměříš vysílač wifi pomocí notebook či vysílač pro mobily, když nemáš speciální zařízení. Kde ho narychlo vezmeš?A.P:
anonym   [13.01.2010]
no jenom drobna poznamka, v tom kanystru drzela tu kapku magneticka sila, takze proto predpokladam hledali magnaticke pole, ne kov.
Kačka   [09.06.2005]
......
Recenze je to opravdu výborná a musím vám vzdát hold, protože z tak obsáhlé knihy plné nalětí a děje jde opravdu těžko udělat struční výtah. Jen nesouhlasím s vaším údivem nad reakcí lidí ve Vatikánu, kteří místo aby utíkali, šli se kouknout jak to dopadne. Zvědavost je lidská. A sám autor to v knížce vysvětluje proč lidé místo aby utíkali se jdou na pohromu podívat.
iva   [08.03.2005]
xxx
Vaše recenze je dobrá.Já sama momentálně tuhle knížku čtu.Jsme jedna z lidí, kteří nemají moc času na čtení, ale po několika stránkách této knížky nemůžu přestat.Čtu, čtu a najednou přečtu 20 stránek.Takhle rychle jsem snad nikdy knihu nečetla.
radek   [02.06.2006]
Andělé a démoni je skvělá knížka. Všimli jste si, kolik podobností bylo mezi tímto románem a mezi šifrou? Zavraždľný příbuzný, byť adoptivní, vrah, tajná organizace, Robert Langdon a jeho asistentka a prvky detektivky.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Rozehrát svou vnitřní hudbu
(2) Půjčovna masa
Autor vychází ze světa budoucnosti, v němž je lidstvo rozlezné po mnoha planetách, Země je místem plným výstředníků a bohatí (či užiteční) mají prakticky zajištěnou nesmrtelnost. Hrdinové jsou, jak ...
(3) Imaginární přítelkyně
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům