Diskuze k recenzi: Brown, Dan - Digitální pevnost

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Jabberwock   [23.12.2011]
Velice špatný příběh. Špatné postavy, špatná fakta, jalové myšlenky, vůbec nedoporučuju. Mimochodem špatná šifra na konci, pokud by nebyla tak špatně zadaná byla by velice triviální. Zde odhalený význam je možno obržet pouze pokud použijete nečeskou i neanglickou abecedu bez "Q" a "W" a pokud poslední číslo posledního slova nahradíte číslem 9 čili měkkým "I", teprve potom bude výsledný text opravdu: POZOR VELKY BRATR NESPI.

Kniha je asi od poloviny velmi nešikovně živena průhledným napětím, a chování postav je vzhledem k jejich předem popsaným kvalitám a osobnostem zcela nepochopitelné a přece předvídatelné. Výsledkem vzniklého mišmaše je naprosto zoufalý pokus o bombastičnost, která se bohužel nedá dosáhnout notorickým opakováním nesmyslných (především číselných) údajů a detailů. Jedná se pravděpodobně o jeho prvotinu a je to na ní velice vidět, myslím, že nakladatelé jí vůbec neměli vydat, svojí cenu bude možná mít pouze pro fandy Dana Browna, kteří se pídí po jeho počátcích a kteří by se snad chtěli podívat do historie jak se Dan Brown učil dělat knižní napětí.
Abych pořád jen nekritizoval, musím říct, že třeba "Pavučina Lží" a případně i Daviciho kód, ten má ovšem taky svoje mouchy, jsou o poznání povedenější kousky.
Tac   [24.03.2011]
Nerozluštitelná šifra
Celé je to tak trošku hloupost. Nerozluštitelná šifra samozřejmě existuje a je to podloženo i matematickým důkazem - takže přesný opak toho, co tvrdí hlavní zápletka knihy:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vernamova_%C5%A1ifra

A i pokud se týká popisu toho, jak funguje NSA, tak bych to taky nepovažoval za moc věrohodné. Ale knížka se dobře čte a má spád...
Codik   [08.03.2011]
Na muj vkus tam umrelo moc lidi na to ze tam nebyl vlastne nikdo ten spatnej. Kniha se musela brat s rezervou (obvzlast kdyz o sifrach clovek neco vi), ale stejne stoji za precteni.
anonym   [04.07.2008]
16-15-24-15-17 * 21-5-12-11-23
* 2-17-1-19-17 * 14-5-18-16-9=Pozor*velky*bratr*nespi
noxx   [08.02.2009]
Presne tak. Pozor velky bratr nespi.:-)
Zbyněk   [26.09.2007]
Sem profi programátor, knížka se mi líbila, hlavně ty vtipné pasáže při hledání prstene. z kódu sem dostal tohle POXOQ UELKW
BQASQ NERPI .... jeto asi blbě .... ani jako matice to nedává smysl
Ondra   [12.12.2006]
kod
Ten kod na konci knihy bych taky bral :)
pedro   [22.11.2006]
Mně se kniha také líbila. Nehraje si na žádnou velkou literaturu a zpříjemnila mi jeden ušmouraný víkend.
M.K.   [13.12.2006]
Škoda ztrácet čas s knížkou, která si, Jak říkáš "nehraje na velkou literaturu". Co z toho pak zůstane????? příběh se ztratí....vyvane
pedro   [13.12.2006]
To máš pravdu, že se příběh vytratí a vyvane, ale někdy už jsem tak utahanej, že mi přijde i takováhle oddechová knížka vhod. Je to pro mě něco jako koukat na televizní program a nemuset přemýšlet.
M.K.   [14.12.2006]
Stroje jsou bez myšlenek...jen jdou a jdou....
checht   [21.11.2006]
lehce odlišný názor
Jakož to absolutní lajk musím nesouhlasit se všemi zápornými komentáři.Mě se kniha velice líbila... její napínavý děj... prostě všechno se mi moc líbí... je to báječná kniha...
Gelefier   [14.08.2006]
Hrůza a děs
No popravdě řečeno jsem již dlouho nečetl něco takhle špatného. Příběh je naprosto strašný a úplně nesmyslný. Ale co mě znechutilo nejvíce byla strašlivá literární úrověn. Měl jsem pocit jako žeje celý román napsaný vholých větách. Asi to mělo být kvůli vetší akčnosti, ale co je moc to je moc. Nedoporučuji knihu nikomu kdo trošku rozumí počítačům ani nikomu kdo vyžaduje aspon minimalni jazykovou úroveň.
Petr   [24.09.2006]
první odstavec
Přečetl jsem si první odstavec, který tvoří tři věty, a bylo jasné, o co jde, protože ten odstavec ukazuje úroveň celého románu "v kostce". Dá se přečíst, navzdory rozsahu, za jeden den a je k poblití.
Pavel   [13.08.2006]
Kód v závěru knihy ???
Ahoj vespolek !!

Taky jste si všimli, že v závěru knihy na samostatné stránce je umístěn nějaký kód ? Podařilo se ho někomu rozluštit ?

Mám české vydání knihy a kód je na straně 440, hned za epilogem a zní :

16-15-24-15-17 * 21-5-12-11-23
* 2-17-1-19-17 * 14-5-18-16-9

Pište mi na mail chris.blair@centrum.cz. Ahoj, P.
luv   [27.12.2006]
No jasně. Nahraď číslice odpovídajícím písmenem z abecedy (1=A atd...), žádnej problém, akorát autor neuznává Q a W.

Zajímavé je, že v mém vydání je na konci chyba, místo 9 tam mám 19.
Michal   [04.06.2006]
Podle me to ma jeden nedostatek v tom, ze 64bitovy klic nema 64znaku nybrz pouze 8.
helena   [29.03.2006]
Profesionální programátor mi tu knihu vracel velice rozesmátý. Pro laika je to napínavý román, ale stačí jednou.
anonym   [11.03.2006]
hlavni padouch je odhalitelny celkem lehce, dokonce se da v pohode prijit i na ten uzasny desifrovaci klic drive, nez by autor zrejme chel. Takze oddechovka dobra, ale neni to typ knihy, ktery si budu chtit nekdy precist znovu
Ren   [06.10.2005]
Knihu mám také již přečtenou. Líbila se mi, přestože hlavní padouch se dá tušit již od začátku. Závěr byl nejlepší. Takový akční film na papíře.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1007 ohodnocených)
1091 knih
  (957 ohodnocených)
a celkem 30470 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Ekmanová, Kerstin - Černá voda
Titul: Ekmanová, Kerstin - Černá voda
Sleva: 25 % (ušetříte 100 Kč)
Cena: 298 Kč

Prodejte svoje knihy jiným čtenářům v online antikvariátu TrhKnih.cz
Antikvariát mezi lidmi
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Kroniky Jakuba Vandrovce
(2) Nové světy ve vesmíru
Téma vzdor tomu, že se jedná o objekty z astronomického hlediska chladné, bylo žhavé dokonce tolik, že proniklo na stránky novin. Úroda na síti obecně je ještě bohatší, lze se dočíst o exoplanetách a ...
(3) Gottland
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2017 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům