Diskuze k recenzi: Brown, Dan - Šifra mistra Leonarda

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
vaclav lalik   [09.08.2016]
nebitka vsem televizim ktera televize se ujme me nabidky velmi obrovsky pohled tato sifra leonarda je na ceste ke hvezdam leti ve vojgrá do vesmiru to mozna asi vite ale nevite ze to je cele me jmeno a muj datum narozeni cele leto jezis kristas a je ot otce ocenas jste vsichni mno okodovani uplne vsichni mam okodovaniho i jezise krista a tyto kody tam mate na veky veku ktera televize jse ujme filmu na toci semnou zabjery
name ceka cela cirkev a ja se chci predstavit filmem spjecham. Muj telefon 778856796 tato sifra bude otom jestli mne pustite do meho kraůpstvi nebo ne. Ja jsem otcenas mam codokazovat a taky to vsem dokazu take jsem alfa omega jsem na hodinkach take jsem rokem 2000 na pocitaci jsem tam jediny jsem in o2. Vyslisel jsem modlidbu mam vas uvect do vecneho zivota a ja vas taky uvedu filmem muzete si kontaktovat i cirkev

https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwibqf7X97POAhVTnRQKHZDQAIkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffarnost.podolak.cz%2Fr001.htm&psig=AFQjCNEMdbKt9uMlcbS__2q9sPvetTpodg&ust=1470818406629808
anonym   [11.10.2011]
kniha
Na tuto knihu jsem četla nedávno a musím říct že mě chytla ale berte na vědomí že, to neni nic vic než názor 13leté osoby.
Jakub   [11.12.2010]
Pravda
Dámy a pánové!
Knihu Šifra mistra leonarda lze chápat pouze jako fikci, nic víc, nic míň. Je to beletrie a slouží zábavě, i když čtu mnoho spisovatelů píšících beletrii, kteří ve svých románech vycházejí z pravdy. Fikcí jsou třeba i romány Aloise Jiráska, jako historik to mohu potvrdit. Pokud jde někomu o výklad Bible, nebo historie, měl by se pouze zaměřit na teologii a historiografii. Kniha Pana Browna je pouhou zábavou, i když pro některé šokující a ohromující, proto se jí asi prodalo tolik, ale já osobně dávám přednost kvalitnější beletrii, i když někdy je těžké najít tu pravou knihu, při dnešní záplavě literatury. Pokud někdo věří, knize Pana Browna, asi mu to moc nemyslí. Je to současný globální problém, svět čím dál více ovlivňují plitká média, zábavný průmysl, konzumní způsob života, není to zkrátka trendem dnešní doby nejenom otevřít kvalitní knihu, ale vůbec knihu, v tom vidím největší problém. Je rozdíl mezi ovcí jež následuje dobrého pastýře a ovcí jež následuje špatného pastýře, ale kam pak s ovcí, jež v dnešním světě tak známá a populární, tou ovcí jež si neumí udělat názor objektivní a věří každému nesmyslu jež vidí v médiích anebo někde zaslechne. Opravdu nejlepším klíčem k poznání pravdy, je pouze kvalitní kniha nějakého daného oboru a nebo disputace se vzdělancem tomuto problému hodnověrným. A drazí čtenáři, pochybnost je velmi zdravá vlastnost, ať už v životě, v sobě samém, nebo ve víře v jakékoliv náboženství. To je asi tak vše.
Dobrou noc
zlatoděj   [21.03.2010]
šifra a dešifra
Pakliže má někdo zájem, dozvědět se něco o šifrách,může se podívat na blog: http://zlatodej.blog.cz/. V tomto blogu je několik velice důležitých šifer,které jistě mají nějakou spojitost s uvedeným tématem.Všechno jak jsem zjistil začíná u templářů a končí v Rennes le Chateau.Tito a i jiní lidé,především lidé zasvětcení zanechávali budoucím generacím určitá skrytá poselství.A těch je po celém světě dost.Jen je najít a dokázat dešifrovat.
anonym   [05.11.2009]
prosim poradte mi
chcela by som zohnat kryptex alebo aspon nejaku jeho napodobeninu ako darcek pre mojho priatela a nikde nic take nemozem zohnat... nevedeli by ste mi poradit?
anonym   [25.08.2009]
Poškozuje tato kniha Krista?
Viděla jsem několikrát film a četla jsem i knihu, člověk se od ní těžko odlepí:-) Dan Brown si dal jistě spoustu a spoustu práce a vznikl opravdu velmi kvalitní příběh. Avšak nemyslím si, že by v ní autor jakkoliv poškozoval jedinečnost Ježíše nebo se ho jakkoli dotknul, či urazil. Naopak. Myslím si, že pro logicky myslícího a věřícího člověka je tato kniha přínosem. Kde se píše, že cesta do nebe vede přes církev? A že se "kluci vztekají"? Vždyť je to směšné. Všichni minimálně vzdělaní lidé znají alespoň okrajově krvavou historii církve, všichni víme o upalování čarodějnic. Víme, že církev záměrně ničila všechno, co se jí nehodilo a pokoušela se upravit si dějiny k obrazu svému. Horší dnešní obraz už na ni vrhají jen reakce jejích představitelů na toto a podobná díla. . . .
Petr   [20.07.2008]
Je jedno jestli napsal Brown tu knihu kvůli úspěchu nebo kvůli tomu že nám chtěl něco sdělit, faktem zůstává že tenhle člověk si zaslouží obdiv kvůli tomu, že všechna místa která popisuje musel pečlivě ohledat, každý detail je promyšlený a věta která padne na začátku knihy souvisí s větou která padne na konci, když čte člověk pozorně najde neuvěřitelně mnoho spojitostí. Všechny ať už pravdivé nebo nepravdivé teorie musel vymyslet, tenhle člověk tomu co napsal určitě věří, taková promyšlenost argumentů se nezrodí v lidské hlavě jenom tak.
Andrys   [30.07.2008]
Souhlasím s tebou. Je zřejmě rozdíl v tom, zda knihu posuzují dle filmu, nebo ji opravdu četli. Bylo skvělé postupovat v ději a zjišťovat nové souvislosti. Na spoustu věcí se kouká z jiného úhlu, ne vždy musí být správný, ale je a můžeš se nad ním pozastavit nebo jít dál. Kdyby se na vše koukalo jen z jednoho pohledu, tak by věda moc nepostoupila a literatura je také věda, no ne?
Eva   [15.06.2007]
Jo a lidi, ještě jedna věc... Pořád tu řešíte, že je to slátanina a není to vůbec pravda... Brown přece netvrdí, že je to pravda... Na začátku knihy uvedl fakta a jinak je to román! Dál už si děláte názor sami...
bob   [08.12.2007]
rada
nevíte někdo kde bych mohl koupit kryptex dík
Eva   [15.06.2007]
No, podle mě se na téhle diskuzi má diskutovat o knize... A ne psát sem rádoby inteligentní řeči jen proto, abych vypadala vzdělaně... Každý by sem měl napsat svůj názor na knihu a ne kritizovat někoho druhého za to, že má ve svém příspěvku gramatickou chybu.. :D Takže ke knize: jsem katolík a kniha se mi velice líbila. Nutí zamyslet se nad tím, jak to vlastně všechno bylo...
Marcela K.   [26.07.2008]
Ale gramatika je základ vzdělání...buďto jí umíš, nebo patříš mezi nevzdělance, to neodpářeš...diskuse nediskuse, názor nenázor...tak to je. Uč se!
Walsroy   [18.03.2009]
Nono
Ono je důležitější kdo je jaký člověk,jestli mě třebas nepodrazí a nebo podrží když to potřebuju a je mi pak jedno jestli seká gramatické chyby nebo ne.To se dá odpustit protože je to prkotina, v životě jsou závažnější problémy než tvrdé nebo měké i. Takže bych toho nevzdělance nechal pro lidi jiného druhu,nevzdělanost má ještě jiné projevy než neznalost gramatiky.
Katka   [06.05.2009]
Dobrá, vím, že gramatika je důležitá, ale může se také stát, že dotyčný, který chybu v gramatice udělal, by tě lehce zahanbil svými vědomostmi v matematice, fyzice, chemi... Stavit se nad někoho výš jen kvůli tomu, že udělal gramatickou chybu, to je dle mého názoru pošetilé. Vsadím se, že i ve tvých textech by se chyba našla, nikdo totiž není neomylný!
Ishino   [06.03.2007]
Jen jsem se chtěl vymáčknout.
Církev celá staletí popírala všelijaké pravdy,likvidovala lidskost a lidskou bádavost. Proč asi ..???
Proč lidi zajímá ten film a ta kniha,příběh jako takový, přece protože mají pochybnosti.
A proč si myslí, že je to pravda. Já jsem toho názoru, že v tom vidí určitý druh myšlenkové svobody a také se k tomu přiklánim.
A pokud tato možná lež nezpůsobí nějaké zbytečné krveprolití ve jménu krista. Tak není důvod z toho dělat proti cikevní aféru,a hledat v tom nějaké "dábelské úmysly".
pama   [19.10.2008]
Předpokládám, že jsi vychodil Zvláštní školu, když píšeš takové blbosti. Dan Brown cíleně kopíroval seznamy badatelů středověkých osobnostní. Co by asi napsal, kdyby Da Vinci nemaloval kalich a apoštol Jan na obrázku zleva od Krista by vedlejšímu apoštolu nekladl otázku, kdo Krista zradí. Ateismus patří na smetiště dějin.
Dany   [05.03.2007]
no ttak lidi, seberte se.
jak můžeme o něčem tvrdit fakt, když nemáme důkazy.
Otevřete oči!!!! Chcete-li znát pravdu, hledejte ji a né doměnky.
Dani   [04.03.2007]
Vsak je to film podle beletricke knihy, tak nechapu, proc tady nekteri resite jestli je to pravda nebo ne....Se probudte.....
M.K.   [04.03.2007]
Otevřela jsem zatim jen jedno oko...promiň...ale proč tolik písmenek?
Jsem probuzená...a divím se...není to pravda, je to lež... je to snůška výmyslů...a čte to tolik lidí. A je chvályhodné, že se baví...je to fajn, že se čte
Jindra   [23.02.2007]
Hustý
Je to hustej film jako svině a lepší jsme snad ještě nikdy neviděl
belbo   [24.02.2007]
Až tak?
Ty máš rád kaviárové toasty. Viď, přiznej se.
belbo   [22.02.2007]
Á, pokus o vtip
Takovou blbost myslíš upřímně? V Brně je na léčbu tobě podobných senatorium.
Elison   [21.02.2007]
Je tam taky napsané to, že až skončí věk ryb, tajemství se prozradí a je tu věk vodnáře a tak je možné že to je prostřednictvím této knihy!
hanns   [12.02.2007]
Myslím si že nikdo nemá právo říkat, že tato kniha je blábol.Stejně tak to samé bych mohl říct já o bibly,která je sestavená(jak sem se zde dočetl) pouze ze čtyř evangelií které nebyly napsány Bohem ale člověkem.Stejně i ta mohla být napsána aby vyvolala senzaci a dala moc do rukou církvi,která jí teď začíná ztrácet.Chci říct jen že sem knihu četl a líbila se mi i když sám sem tam našel nejednu nepřesnost.V minulosti se mohlo stát ale cokoliv a nikdo s určitostí neví pravdu co se skutečně stalo.Možná je pravda někde mezi a i tato kniha do té pravdy částečně zasahuje.Sám vím že existují důkazy která některá tvrzení v knize potvrzují a některá zase vyvracejí.Celá kniha je jen román ale odsuzovat v ní uplně vše jako blábol,může udělat jen blázen...Sem věřící ale přijmout fakta která jsou v knize uvedená by mi nedělalo problém,protože to mojí víru nemůže ovlivnit.Bůch by pro mě nebyl horší než před tím.
liška   [12.02.2007]
Šifra mistra Leonarda
Co to je za slovo blábol? Je to dobře napsaná knížka a každý si to může přebrat jak se mu to hodí.Mě se to líbilo a letos jedu do Francie ty místa omrknout
Vavrinec   [01.01.2007]
Reakce na Vaše reakce
Přečetl jsem si mnohé názory, které tu prezentujete, ať již pozitivní nebo negativní. Historická fakta bych ponechal stranou, jde o beletrii. Myslíte, že se mafie chová shodně jak to popsal Mario Puzo ve svém díle Kmotr? Ale kdeže...
Úspěch oběma pánům přinesl především výběr tématu, který je ve společnosti maximálně konfrontační = tím více lidí ho čte = bestseller.
Faktem je, že války a zabíjení ve jménu víry (obecně), jsou realitou a rovněž je fakt, že naše společnost začíná být u nás stále více ateistická, a to nejen z důvodů potírání víry ze strany KSČ. Myslím, že církev neumí oslovit současnou společnost, neuvědomuje si, že lidi moderní doby už nejsou slepé ovečky, které budou pouze tupě poslouchat. Dan Brown tohoto obecného odklonu od církve (a u nás je tento odklon opravdu markantní) mistrně využil a dílo se stalo jednoznačným hitem. Kdo si nechce přiznat, že církev přestala být pro značnou část národa přínosem, je to jeho věc, ale naprosto senzační komerční úspěch díla pana Browna je holý fakt. Navíc já osobně vidím určitou paralelu mezi díly pana Browna a pana Puza...
Renata   [18.01.2007]
Četla jsem docela pozorně všechny reakce na knihu Dana Browna a musím uznat, že stále nechápu, proč se okolo tohoto románu rozpoutaly takové emoce. Myslím si, že Dan Brown není jediný autor, který ve své knize píše, že všechno je jinak. Knihu jsem četla, je to velice zajímavý román, ale přeci jen je to román. Nikdo z nás v době Ježíše Krista nežil, proto si myslím, že každý má možnost si vytvořit svou představu o tom, jak to bylo doopravdy.
Musím také souhlasit s Vavřincem, že církev neumí oslovit dnešní (hlavně mladé) lidi. A je také pravda, že křesťanství je hlavně církví mužů. A právě proto si myslím, že tuto knihu čte hlavně hodně žen. Dává nám alespoň na chvíli pocit, že všechno mohlo být jinak, než je oficiální verzí křesťanství.
Walsro   [18.03.2009]
Přesně
Plně souhlasím,že církev je plná testosteronu,což se odráží v celé její historii. Muži si totož libují ve vytváření pravidel,katalogizují a kategorizují.S ženami katolická církev zatočila v čarodějnických procesech aby se ženský prvek konečně podařilo eliminovat a tím i zbytkové přírodní náboženství.To je typicky mužské řešení a nebyly to jen čarodějnice. Mezi muži je testosteronová řevnivost,kariérismus a touha po moci. Tím je církev zcela prosáknutá po tisíciletí a ženský prvek v ní chybí. Mariánský kult to nezachrání,to byl jen skvělý marketingový tah jezuitů.Mariánská místa vznikala houfně prakticky jen v jednom období,řekněme jednorázově zejména po třicetileté válce-legenda se vždy opakuje-zázračné zachránění před nepřítelem nebo smrtí žízní a podobně. Postavily se svatyně kde se na zázračnou vodu pořádaly mariánské poutě,za účelem získání finančních prostředků,které byly značné. K návštěvám těchto míst byli věřící hutně vybízení a bylo téměř nemyslitelné se občas takovéto poutě nezúčastnit.Skvělý marketingový tah,ale ženám Mariánský kult už nenahradil a nenahradí jejich vliv na dění v církvi.Ženský prvek je to co církev nejvíce postrádá. Ostatně knihy od Coelha jsou tohoto ženského tématu plné.
ALAN   [09.02.2007]
DOKONALÁ FIKCE
"Všechna čest". Vymyslet takový přiběh není jednoduché. Zvlášť když jde o snůžku "rádoby faktů". Pan BROWN dokázal sesmolit několik historických faktů,spoustu teorií a ještě více nesmyslů do docela dobrého románu. Ale jen románu! Přece toto dílo nemůže mezi průměrně vzdělanymi lidmi vyvolat diskusi o církvi. Kniha jako taková se mi četla velice dobře, docela sem se při tom i pobavil. Film ničím neoslnil, hold AMERIKA. Sám se zajímám hodně o historii a myslím si že tato kniha uděla ze dne na den "odborníka" z každého kdo ji přečetl,několik let studuji fakta o templářích, jejich vraždění,středověké inkvizici, královských dynastiích atd.Tato témata jsou sama o sobě tak záhadná že vyvolavají spoustu otázek a na tom Dan Brown postavil svůj román. Protože co je tajemné,to velmi přitahuje. Doporučuji všem kdo má tuto literatu v lásce, přečíst si také knihu ANDĚLÉ A DÉMONI. I když tato zřejmě nevyvolá takové diskuze.
Dále bych chtěl reagovat na výrok že bible je "kniha knih". Vážený příteli bible(nový zákon) je skutečně jen spis čtyř vybraných evangelií, a pokud ani toto nechceš akceptovat,přečti si evangelia psaná starořeckým textem. možná se dozvíš i novinky, které jsou straceny v překladu(možná záměrně)
PŘEJU HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Líba   [28.12.2006]
reakce na knihu
Knihu Šífra mistra Leonarda jsem sice nečetla jedním dechem, ale více méně souhlasím s tím, že nutí k zamyšlení. Myslím, že je zde jasně popsáno to, co církev celá tisíciletí popírá. Za prvé Bůh nečiní rozdílu mezi mužem a ženou, ale politicky bylo vhodné popřít význam ženy jako takové, protože si pánové dělili moc mezi sebe a ženské cítění se jim jaksi příliš nehodilo do jejich zpsůobu vládnutí. Pohled na Jeíše jako takového, pokud nebyl izolovaný od společenství ženy se nemění a vůbec by mně nepřišlo divné,¨kdyby svoje poselství šířit víru vložil do rukou ženy. Nechci vyjadřovat názor, kdo je na světě důležitější zda muž nebo žena. Bylo by to stejné jako posuzovat, zda je důležitější slunce nebo měsíc, či mládí nebo stáří. Protože všechno má svůj význam a nic není náhodné. Chci jen vyslovit myšlenku, že vše by mělo směřovat k rovnováze a že mužský element byl celá staletí v popředí je myslím nepochybné.
Daniela   [27.12.2006]
Kniha Dana Browna je velmi čtivým materiálem a reakce na ni v křesťanských kruzích byly dosti bouřlivé. Ať jsou na ni ohlasy jakékoliv, jedno se musí uznat, lidé zapomínají, že víra je ten nejkrvavější boj v dějinách lidstva. A zda je či není pravdivá musí každý čtenář rozhodnout sám. Za dva tisíce let se odehrálo tolik intrik a komplotů, že čistou pravdu nezná vůbec nikdo. Jsem věřící, ale mám dostatek důvodů abych považovala církev ovládnutou muži za čistě ješitnou záležitost jejich ega.
Monika   [20.12.2006]
Ty jo
Musím se přiznat, že jsem tuhle knihu přečetla jedním dechem. Nebudu si tu hrát na nějakého inteligenta a nebudu psát spisovné kecy prostě - myslím si, že autor možná tak nevěří v to všechno, o čem v knížce píše, ale šlo mu přesně o to, co se tady děje. ABY JEHO KNIHA VYVOLALA DISKUZE. Určitě nechtěl rozbořit základy katolické víry a určitě nechtěl poškodit Písmo svaté, chtěl jenom dosáhnout toho, co se mu přesně podařilo. Napsat knihu tak, aby oslovila tolik lidí jako tato kniha není lehká práce , takže se Brownovi klaním a chtěla bych poprosit, jestli by někteří lidi mohli přestat nazývat tuto knihu jako brak nebo podobně. Až napíšou knihu stejné kvality, která osloví tolik čtenářů jako Šifra, tak prosím, nazvěte si ji jak chcete. Do té doby ne. Nejlíp se vždycky kritizuje těm, kteří jenom sedí v povzdálí. Tak to bylo vždycky. No jo, machrovinky.
Marcela   [21.12.2006]
Spisovatel přece spisuje...píše příběhy, a hodlá zaujmout čtenáře. Myslím, že Dan Brown se u psaní dobře bavil a měl radost, že vymyslel zajímavý příběh. Máš pravdu, že odsoudit knížku jde velmi snadno. Vytvořit literární dílo už je těžké....
Luboš   [21.12.2006]
Ty jo! Moniko i Marcelo
Nemohu jinak než s vámi souhlasit. Napsat literární DÍLO je opravdu těžké, V tom se shodneme. dan Brown to bohužel neumí- v tom se neshodneme. Pokud bych někdy něco napsal a vydal, tak bych se pod to také podepsal, ale napsat příběh ala Dan Brown provděpodobně bych své jméno zakodoval ve složité šifře mistra Leo.
Hanka   [04.12.2006]
Když mi kolega z práce půjčil tuto knihu, můj první dojem byl - fajn, celkem tlustá, vydrží mi déle než 2 dny. Ohlasy na toto dílko byly nejednoznačné - jedni knihu velebili, druzí zatracovali. Jsem praktikující katolík, na křesťanství, církev a vůbec svět kolem nás mám svůj názor, který nehodlám měnit, proto jsem ke knize přistupovala s postojem - tak se ukaž chlapečku, cos tam napsal tak zajímavého, že jsou z toho všichni paf? Přiznám se, že 1. půlka románu mi přišla docela zajímavá, čekala jsem, co se z toho vyklube. Ale s dalšími stránkami těch nesmyslů, fantasmagorií a konspiračních teorií bylo tak moc, že mě to začalo příšerně nudit a otravovat. Jelikož jsem zvědavá ženská, tak jsem se prokousávala dál a tloušťka knížky, která mi byla zprvu tak sympatická, se nyní jevila přímo děsivá. Nicméně jsem se nějak dobrala konce a jsem ráda, že to mám za sebou. Byl to neskutečný blábol, postrádající hlavu a patu, ale pokud se tohle někomu líbí nebo těm hloupostem dokonce věří, jeho věc.
ddrrt   [06.12.2006]
re
maš pravdu si katolik
Hanka   [06.12.2006]
A jsem jím ráda.
andy   [16.12.2006]
dogmatik každým coulem
norach   [19.12.2006]
Jak by řekl pan Kaplan: Jen se nepotento!
JJJJ   [07.12.2006]
Vis ta knizka nema pojednavat o pravde asi jako vetsina knizek ale o tom jak ten spisovatel se na to kouka, kazdy mame jiny nazor.Staci rict ze se ti to nelibilo ale nemusis rikat jake tam jsou nesmysli, protoze je to zalozeno z casti na pravde ale je tam i hodne fikci.
M.K.   [07.12.2006]
Holt literatura je literatura...
andy   [16.12.2006]
a můžem s jistotou tvrdit, co z té knihy je a co není pravda? ohledně některých historických faktů je dodnes spousta nejasností. co když někdy přestane platit, co dneska tvrdíme jako jistotu?
Johana   [10.12.2006]
Skvělá kniha
Musím reagovat na tenhle ohlas..ne zdlouhavě, jen krátce..paní Hanka potvrzuje,ač nechtěně, úplně všechno, co se v knize o katolické církvi píše.
Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji za necelé dva dny. Miluju věci, které mě nutí přemýšlet!!!
Luboš   [11.12.2006]
Slečno Johano
Podívej děvče, literatura ať chceme nebo ne, má svého čtenáře zaujmout. V případě paní Hanky, pravděpodobně bych si s ní nerozuměl o většině církevních dogmat, se pravděpodobně narozdíl od tebe jedná o čtenářku zvyklou číst pravděpodobně náročnější literaturu než je brownův nesmysl. Jestli někdo potřeboval přečíst Šifru k objevení církví zatracovaných názorů na soukromí život Ježiše Krista, je to jen jeho problém. jsou desítky knih, různých kvalit, které o tom to problému pojednávají. stačí jen hledat. Dan Brown sepsal stupidní slepenec, v kterém sebe-autora (úmyslně nebo ne?) pasoval do role "zvěstovatele" dle něj zcela nových a přelomových informací. V tomto spisku většinou bohužel převládají nesmysli nad těmi několika málo fakty, které brown zná( možná je přečetl v NY Times).
andy   [16.12.2006]
pane Luboši, jste asi sečtělý, ale nesmysly se píše na konci y. jen chci upozornit, že o stejné problematice píše mnoho dalších autorů a nejen beletristů, nýbrž i sposta historiků. a mezer a nejistot v ějinách je mnoho. co když se "pravda" časem změní?
Eva   [17.12.2006]
Taky "soukromý život" ...Když už píšu, mělo by to být bez gramatických chyb..teda pokud možno, jenže ono není možno, jen názory a urážky se tu kupí a vrší, jak už je u anonymů zvykem...Jen tak dál
Ada   [18.12.2006]
V literárním světě je kritika běžná věc. Jen si myslím, že fandové Browna kritiku přijmout neumí. Neříkám, že lidé, kteří čtou Browna jsou špatní, jen říkám, že se mi tento literární styl nelíbí a mám na to právo. Proč bych nemohla napsat, že se mi něco nelíbilo.
anonym   [18.12.2006]
Anonymní anonym
No to by mě zajímalo zajímalo, jaký je rozdíl mězi anonymním Lubošem, který na sebe nechal e-mail, a anonymní Evou? A pokud někdo již kritizuje gramaiku, měl by si dát pozor, jak sám píše. Gramatika nejsou jen tvrdá y, ale i velká písmena, stavba věty a interpunkce.
Luboš   [18.12.2006]
apologetika
Za gramatické chyby se omlouvám, v tom kraválu, kde tyto řádky píši se nedá pracovat. Má kritika byla v prvé řadě zaměřena, nikoli na obsahou, ale formální stránku věci. Tím chci říct, že můj první zájem u jaké koli knihy, pokud jde o román, je kladen na konstrukci a zpracování(stylistické) příběhu. U Browna pomiňme fakta se mi zdá- možná vinou překladu- o něco horší než knihy od Viewegha( nic proti jeho zbožňovatelům). pokud tato kniha nemá pojednávat o pravdě, proč její autor v ní uveřejněná fakta ve většině vystoupení za pravdu předkládá.
Miri   [11.03.2009]
Už nepiš
Luboši už nepiš. Nebo se vrať na základku a nauč se česky. Působí trapně dělat knihomola a neumět pravopis.
Dominik Lika   [20.12.2006]
Úžasná reakce
Vážený pane, musím podotknout, že ač se snažíte působit sečtěle a uvědoměle, povedlo se Vám v příspěvku nadělat několik hrubek a rovněž slohová úroveň na tak krátkou reakci je až neuvěřitelně příšerná. Tak pa.
Luboš   [21.12.2006]
Ja woll
Má slohová úroveň není o nic míň horší než tvá Vidláku
andy   [16.12.2006]
jste zcela jistě katolík a to velmi dogmatický
Ada   [17.12.2006]
Tady se jedná o jeho náboženských názorech a především ty vyvolaly špatné ohlasy. Ale napadlo někoho posuzovat toto dílo z literárního hlediska? Zdá se mi, že Brown chtěl úmyslně rozpoutat diskusi o náboženství, aby zamaskoval své nulové literární nadání. Na knižním trhu a v knihovnách je spoustu kvalitních knih, nestihám číst. Nemusím trávit čas nad tímto brakem. Nebo spíše mám raději knihy, které netěží z reklamy a skandálů.
Eva   [17.12.2006]
Taok proč o tom vůbec píšeš? opěkně si čti dál....
anonym   [18.12.2006]
S tím souhlasím. A hlavně nesmíme zapomenout,že kritika této knihy, a jejího autora, je zcela jistě součástí celokosmického židobolševickokatolického spiknutí, určeného k popření pravdy! V takovém případě, je zapotřebí všechy kritiky poslat někam a tvrdit, že jenom uráží. Dialog se zakazuje. Zjevně již nejde jen o literaturu.:)
Jazzy   [18.12.2006]
Nedá mi to
Teď nechci být osobní, protože tento server o tom není. Ale jak můžete označit Browna za brak, když z Vašeho příspěvku na mě huláká dojem, že jste knihu nečetla. Každý ať si na ní vytvoří jakýkoliv názor, to je jeho právo a zaplať pánbůh za něj, ale ať je opřený o vlastní zkušenost a ne o to, co jsem si kde o knize přečetla.
Ada   [19.12.2006]
Knihu jsem četla. Nepsala bych názor na knihu, kterou jsem nečetla. To snad ani nejde.
Radim   [12.06.2008]
co by nešlo
proč by nešlo?
Honza   [01.04.2012]
Paní Hanko
Když se Vám nezamlouvá kniha, která je založena na spoustě nepodložených faktů a domněnek, jak můžete být katolík, když bible je to stejné v bledě modrém? Je to jen snůžka výmyslům, které nemají ani zdaleka pravdivé jádro, stejně jako v Brownově románu.
Jana   [04.12.2006]
Důvod k přemýšlení
Tak tato knika mne vyprovokovala k přemýšlení. Není to poprvé, kdy se s touto " kacířskou myšlenkou" setkávám, kdysi jsem viděla dokument o tom, že Máří Magdalena byla ženou Ježíše. Pominu-li příběh, který si autor vymyslel , musím se zaměřit na fakta a po delším pátrání zjišťuji, že historická fakta uvedená v knize jsou pravdivá. Musím si zahrávat s myšlenkou, jakým způsobem by
přerovství sionské v dnešním světě dalo poznat pravdu???? Zveřejnilo by dokumenty, které by byly s jistotou 100% označeny za podvod? Nebo by využila té nejjednodušší cesty jak se dostat do podvědomí co nejvíce lidí???????
Katkas   [06.11.2006]
Pěkná kniha
Měla jsem možnost číst tuto knihu a potom jsem viděla i film je to hezky zpracovaný ,člověk začne uvažovat jak to vlastně vůbec bylo.Kde má vlastně jistotu ,že to co nám celou dobu vkládali do hlavy je pravda? Za totality nám taky vykládali historii jinak nakonec se ukázalo ,že to není pravda ,těžko říct co je pravda nikdo z nás v té době nežil tak nemůže vědět jak to doopravdy bylo.Každopádně musím přiznat,že mě to dílo donutilo k zamyšlení .Myslím si že část pravdy v tom možná bude.
doktor zaba   [01.11.2006]
DOBRA KNIHA
Nedávno jsem dočetl knížku Da Vinciho kod myslim,že tam je lži než pravdy a ten konec nevím jestli mě mrzel nebo jestli jsem byl rád,že tam nenapsal nějákou blbost.Je to dobrej spisovastel a těším se až se pustím do další jeho knihy ANDĚlE A DEMONI
Markéthka   [01.11.2006]
FIKCE
Čtu knížku a nedávno jsem viděla i film... no co dodat. Moje profesorka občanské nauky mi rve do hlavy, že Ježíš měl ženu a dítě a že nebyl Boží syn!!! Je až smutné, jak lidská polovičatost všechno přemotá. Kdyby si totiž přečetla celou knížku, nebo výroky samotného Dana Browna, zjistila by, že on sám tvrdí, že nic z toho, co ve svém románu uvedl není pravdou a nemá to nijak podloženo. No a co z toh vyplývá????? FIKCE o nic víc nejde...
DANEK   [30.10.2006]
sezente mi film šifra mistra leonarda
Petra   [30.10.2006]
Špatné místo
Ahoj, nejsi náhodou na špatním místě? Jestli ten film chceš, tak jdi do krámu a kup si ho, určitě to zvládneš sám.
anonym   [06.12.2006]
a nejsi náhodou docela sebevědomej?
kuk   [07.12.2006]
mozna kdyz...
no mozna bych to mohla zaridit,ale to by jsis musel kleknout poprosit a pritom si 3krat prdnout... to je vtip ,ale kdyz poprosis das mui tvuj email... mozna ti to poslu
Luboš   [03.10.2006]
A co jako?
Nechci si hrát na literárního kritika, ale lidi!, co se vám na tom líbilo? Zajímavější pasáže by se daly shrnout do dvaceti stran a zbytek se hodí tak akorát na vytření..... I film se my zdál napínavější než tento patvar. Celý spisek mi připadá na úrovni chování panice, který se vyhoní, a pak to nazývá souloží. Dle mého názoru, autor před mnoha lety dostal do ruky Foucaultovo kyvadlo od Umberta Eca a chtěl napsat dílos podobně spletitým plánem tvářící se vážně a hrající si na vysokoúrovňovou literaturu.
anonym   [03.10.2006]
Jéé ty dostaneš:))) Nejpopulárnější autor 20. a 21. století a ty si dovolíš říct tohle.:)) To četli všichni a tobě se to snad nelibilo?:) A nejděsivější je, že to podstatná čast čtenářů bere jako bernu minci a jako jakýsi úvod do biblistických studíí a ještě to považují za nový přístup.
Luboš   [08.10.2006]
Tak to né!
Film byl po řemeslnické stránce úkázkovou dedektivkou. Naštěstí se do něj nedostala většina Brownových nesmyslů(viz Mickey Mouse). Ahlavně Ron Howard zavším pravděpodobně nevidí ženskou. Nic proti ženám, vážim si jich a obdivuji je, ale co je moc, to je moc. Přečtěte si Sixtýnské spiknutí jestli vás bavý tahle tématika. to že fox potřeboval knihu nato aby pochopil film je v pořádku. Ana knížka je taky oničem tak je to nastejno.
liška   [04.10.2006]
Šifra mistra Leonarda
Tak ti povím že podle mě stál film za prd .Kdybych nečetla knížku tak neví o co jde.
Dasa   [05.10.2006]
Brown rozhodně není adeptem na Nobelovu cenu za literaturu, přesto musím uznat, že Šifru i Anděle a démony jsem přečetla jedním dechem. Je to čtivá četba na dovolenou.Ale div světa Brownovo dílo rozhodně není. Jak říkám, je to ucházející oddechová četba a nic víc, ale ani nic níň. Ani ve snu by mě však nenapadlo vše, co je v takové knize považovat za historickou pravdu. A když jsem v knihkupectví viděla n-krát svatý Grál a o prázdninách jsem přečetla dvě knihy Brownem více či méně inspirované, řekla jsem si čeho je moc, toho je příliš.
Freedom   [12.10.2006]
kdyby se to nelíbilo tak by to asi nebyla nejčtenejší kniha nemysliš
Misha   [21.10.2006]
coze?!
Jako kritika by ti fakt šla, ale až příjdeš s něčím lepším než Dan Brown, tak dej vědět puso :-*
Sám si nic napsat nedokázal.....kritika je jednodušší to je fakt ;-)
anonym   [21.10.2006]
No puso:), existujou skutečně mnohem lepší knihy, ale ty zarputilý čtenáři Dana Browna nikdy číst nebudou, protože nemají takovou masivní reklamu, tak hezkou obálku a jejich četba klade nároky i na čtenáře. A právě ne jen pasivní přijímání textu, ale vytváření vlastního názoru (myšlení) je to, co čtenáře knihy, a zjevně i autora příspěvku přede mnou, baví. A mimochodem, ty zjevně nejsi schopen ani té kritiky, neboť holé tvrzení, že D.B. je lepší, skutečně kritikou textu není.:) Mohu ti doporučit, abys zkusil přečíst i něco jiného a abych neuváděl zrovna "neoblíbené" klasiky, zkus Viktora Pelevina. Byť je to literatura mírně na hranici kýče, přece jen splňuje požadavek vyjádřený shora.
Luboš   [25.10.2006]
Adepti Nobelových cen.
Adepti Nobelových cen, Musíme si uvědomit:1, jaká sorta čtenářů tuto knihu čte. 2, Komu se líbí. Ten kdo tento patvar obdivuje je nekulturní neandrtálec. Povážovat děj v kterém je hlavní příběh stavěn na pobíhání odnikut nikam je, přiznejme si to, infantilní. Tuto knihu obdivují čitálci Blesku a podobných literárních klasik, lidé kteří si neumí udělat čas na knihu o něčem a potřebují konzumní, nenáročnou- neinteligentní literaturu. Pokud považuješ Šifra m.L. za kvalitní literaturu, nezlob se na mne, tak dáváš v soukromém životě přednost masturbací před souloží. Mimochodem spojování a vyvozování fáktů D.B. moc nejde,přece jen by si měl zaplatit před napsáním další knihy kurks logiky. Krásko, přečti si Foucaultovo kyvadlo jestli chceš vědět jak vypadá profesionální vystavění plánu.
anonym   [25.10.2006]
Silná slova. Byť s názorem souhlasím, je nutné si uvědomit, že nejsi strážcem vkusu ostatních čtenářů. Ať si každý čte, co chce. Třeba i Blesk.:)
anonym   [30.10.2006]
A ty by sis měl před napsáním dalšího příspěvku zaplatit kurs českého jazyka.:)
Johana   [10.12.2006]
Ty seš ale nadutej blbeček..pořád mluvíš jen o honění, masturbaci, mám pocit, že máš nedostatek sexu, nebo v tvém případě honění (nic víc jsi zatím asi nezažil), protože už ti to tlačí na mozek..nevnucuj ostatním tvoje názory..Příště
si přečti Honzíkovu cestu, bude to pro tebe jistě srozumitelnější, ikdyž..
filip dembický   [06.12.2006]
nemusels být tak ostrý
Mě to náhodou celkem zaujalo a čerpám z toho protože je tam hodně faktů i když s tebou musím souhlasit v tom že ke konci to bylo příliš nudné-přesněna vytření.Ale taková slova používej na něco jiného
kuk   [07.12.2006]
jsi debbbbbbbbbbii...
nic proti kniha i film jsou super,jen ty jsi trochu padly na hlavu :))
Johana   [10.12.2006]
Blbečku, možná by ses měl vyhonit ty, protože už ti to tlačí na mozek. Příště si přečti Honzíkovu cestu, bude to pro tebe jednodušší na pochopení.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Dobrodružství voru Missi - dvojjazyčná kniha: česky - anglicky
(2) Norské dřevo
1. Prostředí - Přičichnout si k japonské kultuře a k všednímu životu v Japonsku je velice lákavé. Ovšem pro obyčejného západního smrtelníka mohou být některé věci i lehce nestravitelné, přece jen, ...
(3) Jirkova zázračná medicína
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům