Diskuze k recenzi: Caldwell, Ian; Thomason, Dustin - Pravidlo čtyř - Záhada Belladonna

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Eva Krumbholcová   [03.04.2007]
Pravidlo čtyř
Mně se zdála ta kniha celkem zajimavá, nemůžu říct, že bych se nudila, ale asi to bude tím, že mě dějepis zajímá. Zajímal by mě originál a ta kniha, tedy Hypnerotomachia. Dá se někde vypůjčit? A pokud ano, tak kde?
boboking   [10.04.2007]
Dle webu je kniha Název: Hypnerotomachia Poliphili : the strife of love in adream Autor: Francesco Colonna , k půjčení v Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Jinak nikde to nenašlo.
Monika   [28.08.2005]
ok
ja osobne suhlasim s recenziou. ta kniha by sa skutocne nemala pokladat za thriler, urcite ma nenadchla svojim strhujucim a napinavym dejom, ale uz z cirej zvedavosti som ju chcela docitat a ak mam pravdu povedat dost ma nadchla predstava, ze v nejakej 500-rokov starej knihe sa skryvaju zasifrovane myslienky a nazory. Co som tu knihu docitala, teda este pri citani som zhanala informacie o knihe Hypnerotomachia Poliphili so zaujmom si ju i kupit, ale zatial neuspesne..
Tomáš F.   [29.08.2005]
Hypnerotomachia Poliphili
Pokud se nepletu, tak tato kniha vysla v anglictine, tudiz by se nekde sehnat dala.
anonym   [02.06.2005]
Pravidlo čtyř je vyjímečná kniah ale není to detektivka!
jak se lze přesvědčit na www.baronet.cz a tak je celá recenze postavena na jejím nepochopení. Knihy U. Eca také nejsou detektivkami. Ta kniha je touhách mládí a zejména o touze po vědění a v tomto ohledu je zcela vyjímečná.
bobo   [02.06.2005]
Bohužel, musím souhlasit s recenzentem, kniha ani mne vůbec nenadchla. Už v Drbech jsme o ní psali jako o světovém bestselleru, ale toto nesplnila. Nevím, špatný překlad, samotná špatná kniha. Já kdsyž čtu, vždy si děj jakoby promítám v mysli, a u této knihy to vůbec nešlo, děsné nejasnosti a nelogičnosti v ději. Na¨rozdíl od recenzenta jsem knihu po 50 stranách vzdal.
Alča   [12.04.2010]
souhlas
Naprosto souhlasím, knížku jsem dočetla včera a musela jsem se fakt nutit, abych to zvládla. Nelogičnosti, neskutečná klišé, nuda, špatný překlad, chyby, zmatky... Byla jsem hodně zklamaná.
Tomáš Fojtík   [02.06.2005]
Reakce
Nevím, kdo se skrývá za maskou anonyma, ale přesto: Máte pravdu v tom, že ta kniha je otouhách dozvědět se více. V tomto JE výjimečná. Ale neznamená to, bohužel a opravdu mě to upřímně mrzí, že je výjimečná celá kniha. Mě samotnému se základní dějová osa knihy, pátrání po tajemství v knize, líbila, ale nemohl jsem svou pozornost k tomuto tématu udržet, když autoři neustále měnili časovou linku. Já nepopírám, že renesance má své kouzlo a že jsou lidi, které renesance přitahuje a láká. Ale, a to je asi hlavní, zajímá to čtenáře tohoto žánru? Znovu a znovu čtu svou recenzi a nemám pocit, že bych dával nějak najevo, že si myslím, že Pravidlo čtyř je detektivka. Ona totiž není, vyšetřování případu tam sice je zmíněno, ale jen okrajově a bez nějakého posunu. Mrzí mě, pokud si myslíte, že jsem knihu nepochopil. Já myslím že jsem nad ní strávil dost času a že ji chápu. Napište mi prosím na email, v čem jsem se konkrétně zmýlil. Rád se to dozvím a určitě si z toho vezmu poučení do budoucna...
Alča   [12.04.2010]
recenze
Ta recenze je výborná. Naprosto souhlasím se vším, co v ní je napsané. Sama bych to líp nevyjádřila.
Honza H.   [29.01.2008]
Souhlas s recenzentem
K recenzi neni co dodat.
Jakub   [13.04.2008]
Pravidlo štyroch
Recenzia sa mi veľmi nepáči. Možno zaradenie knihy presne nesúhlasy s jej obsahom, ale aj tak sa mi zapáčila. Ja nepotrebujem stále čítať trilery, alebo detektívky na jedno kopito a celkom ma zaujala svojou jedinečnosťou. Jej autori určite vedeli čo robia a nemôžem povedať ani, že by som sa v nej nejak strácal. Je to dielo, ktoré okrem Hypnerotomachie opisuje aj vzťah medzi dobrými priateľmi, pripomína nám aké je dôležité vážiť si ich, a že ak nám v núdzi nepomôžu oni tak už na všetko ostaneme len sami. Určite nemôžem povedať, že by som čas pri čítaní tejto knihy ľutoval.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Šifra mistra Leonarda
Jestliže se ohlédneme za rokem 2003 na anglo-amerických knižních trzích, zjistíme, že absolutní jedničkou v prodejnosti a popularitě je román amerického autora Dana Browna Šifra mistra Leonarda ...
(2) Zlomení andělé
(3) Neuropsychoterapie
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům