Diskuze k recenzi: Čapková, Kateřina - Češi, Němci, Židé?

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Dieter Schallner   [28.01.2006]
Recenze?
Možná by bylo dobré, kdyby autory recenzí odborných publikací byli lidé, kteří dané problematice rozumí a mají "v malíku" literaturu zabývající se podobným tématem. Diskutovaná recenze by pak nevypadala jako výpisky ze čtenářského deníku středoškolského studenta. I jiné soudy autora jsou na úrovni komentáře k hokejovému zápasu ("K. Č. se povedl husarský kousek...") a s literárním útvarem hodným tohoto jména nemá nic společného. Dočkáme se někdy pořádného zhodnocení této knihy?
J.Kopeček   [13.03.2006]
Dokud se všichni géniové s přehledem a břitkým analytickým ostrovtipem budou zabývat komentáři, tak patrně nikoli. Ostatně, co chtít zadarmo? Případné zklamané čtenářstvo odkazuji na časopis Jewish history (ročně necelých 78 EUR) a zároveň slibuji, že než napíšu něco o Židech, konvertuji k judaismu a příměry budu užívati výhradně dle příruček Dr. Gutha-Jarkovského či jiné veličiny povznesené nad nízký vkus.
anonym   [05.04.2006]
Dobry den, chapem Vase rozhorcenie a suhlasim, ze pre neodbornu verejnost je Vasa recenzia dostatocna a prinosna - vdaka za nu. Ale Vas primer, ze "než napíšu něco o Židech, konvertuji k judaismu" mi pride trosku nevkusny. S pozdravom, Hana
pedro   [14.03.2006]
Nemůžu si pomoct, ale pro orientaci čtenáře považuji tuto recenzi za dobrou a zcela dostačující. Domnívám se, že tady vůbec nejde o odborné rozbory.
Pro J.Kopečka: nenechte se odradit.
Vít Strobach   [22.01.2007]
Anotace ?
A to já bych se zase zastal pana Schallnera, zájemci doporučuji jeho recenzi, kterou zde -snad ze skromnosti- neuvedl: Lidové Noviny, 8.10.2005. Formě recenze odpovídá spíš, než text pana Kopečka. Pro ten bych navrhl -potřebujeme-li škatulky- pojem anotace ( i když poněkud rozsáhlejší).
Nechci říci, že se s p.Schallnerem na kritice knihy zcela shoduji. Mezi oslavnými ódami na knihu Kateřiny Čapkové, to ale je dobrý pokus o kritičtější pohled.
J.Kopeček   [22.01.2007]
Jste si jistý datem?
V českých Lidových novinách jsem článek tohoto autora nenalezl. Nebyl v příloze?
Vít Strobach   [07.02.2007]
Datum sedí,- pokud mi dáte email adresu, mohu Vám recenzi poslat.
J.Kopeček   [07.02.2007]
Je pod každou recenzí.
Děkuji.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
Pachman, Richard - Kdokoliv
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Konstanty přírody
(2) Mythologica** - Od medu k popelu
(3) Čirá anarchie
Oproti starším sbírkám se povídky protáhly a náměty se poněkud více přiblížily k newyorské realitě. Tím myslím, že hlavním hrdinou ani jedné povídky není hrabě Drákula, ačkoliv výhodně koupený dům na ...
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům