Diskuze k recenzi: Coelho, Paulo - Veronika se rozhodla zemřít

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Martina   [21.09.2012]
V první polovině knihy jsem se celkem nudila a litovala jsem peněz, které jsem za ní dala. Nicméně v druhé polovině knihy jsem si uvědomila, jak je kniha dobrá a jsem moc ráda, že jsem ji dočetla celou a mohla se nad otázkami zamyslet. Je to moc pěkná kniha a doporučuji. Je důležité se zamyslet, zda problémy které řešíme, jsou opravdu problémy nebo jen obraz, který chceme vidět.
Milča   [10.04.2008]
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek !!!!
Myslím, že člověk který se tady ani nepodepíše a jen uráží autora, který ve světě něco dokázal jako P. Coelho, by měl radši jít někam na pivo a Kabáty.
Lucie   [10.04.2008]
Můj názor
Tak jsem právě dočetla tuto knihu a tak bych vám ráda vylíčila své bezprostřední pocity z ní. Předem říkám, že je mi 17 let a ještě jsem tak úplně nenašla sama sebe, takže možná děj takovýchto psychologických knih prožívám trochu intenzívněji než vyrovnaní a zralí lidé. Každopádně toto dílo považuji za mimořádně povedené, plné myšlenek a životních filozofií, myslím, že při každém dalším čtení v něm člověk může najít něco nového, co ho přinutí hlouběji se zamyslet. Hlavní poselství knihy vidím v tom, že bychom neměli ztrácet naději, i když už nám připadá všechno zbytečné, všední a nezajímavé. Pravdou je, že jsme strůjci našeho vlastního štěstí, tak proč nežít každý den tak, jako by to měl být právě ten náš poslední? Knihu bych rozhodně neoznačila za oddechovou, nevím, jak přesně tento výraz jeho autor myslel, možná narážel na způsob, jakým Coelho píše.
titinka   [30.11.2006]
Veronika.. malinko prehnane nepsane.. ale zacatek dobry
NO.. ja nevim... myslim ze Coelho pise hodne o vecech, ktere lidi znaji a vedi o cem je ale mozna az kdyz si je prectou v jeho knize je pochopi a uvedomi si je.
Veronika.. mi prijde jako kniha ktera.. no uprime je jako kdyz ji prectete z jedouciho rychliku.. zaroven i jeji "sexualni" a kvazi "sokujici" momenty mi prijdou malinko nasilny.. nejsem puritan, ale osobne mi "masturbujici Veronika" nic hlubsiho nedala.. mozna casem to pochopim
ale teorie "zacit zit, kdyz uz nemate cas vic zit" mi prijde dobra..
Toonek   [01.11.2006]
Vynikajici
Vynikajici obsahla -ikdyz kratka- kniha presne vystihujici to, co by kazdy mel vedet.
rada otce Furah zni: precti knizku znova a snaz se to chapat v nove nabytych souvislostech
Já   [26.09.2006]
super !
náhodou.....u týhle knížky si člověk uvědomí smysl života....pomůže člověku dívat se na svět lepšíma očima......že nikdy není nic tak horký a že může mít každej svůj vlastní názor a s ním vstoupit do popředí aniž by se bál že ho za to někdo odsoudí..
tikika   [15.08.2006]
oddechové čtení??
přiznám se, že jsem z téhle knížky četla jen pár prvních stránek, ale chystám se ji koupit. Moc nerozimím tomu, jak může někdo knížku o sebevraždě a ceně života označit za oddechové čtení, ale budiž;) já osobně v ní vidím něco hlubšího...Ten úryvek jsem četla v době, kdy se kamarádce zabil přítel, a věřte tomu, že tohle čtení vzbuzuje emoce. A to by dobrá knížka měla..ne?
anonym   [31.10.2005]
Na dané téma existuje jistě celá řada kvalitních děl. Coelho svého času určitě zacloumal námi všemi prostřednictvím Alchymisty, ale od té doby se jen veze na vlně popularity, kterou si právě díky Alchymistovi vydobyl. Úroveň těchto dalších knih je však tak nízká... Veronika se rozhodla zemřít je kniha, u které nejpozději v polovině pochopíte, co že se nám spisovatel snaží říct... A rozhodně to není nic nového a objevného. Přečtěte si raději Medvídka Pú.
koffein   [31.10.2005]
jupííííííííí ... konečně někdo s dobrým vkusem -> Medvídek Pú je totiž nej nej nej ! :)))
anonym   [21.07.2006]
Rozhodně si nemyslím, že tahle kniha je nějaký brak. Je zajímavé, jak dokáže popsat takové ožehavé téma jako je sebevražda, nebo otázka -Proč žít?
Je zajímavé, jak se to nakonec vyřeší, ale možná i trochu předvídatelné. Přesto si myslím, že je důležité uvědomit lidi, že život je to nejkřehčí a nejlepší co máme.
koffein   [22.02.2005]
zajímavé, to si asi přečtu ... tak trošku mi recenze připomněla knihu, kterou jsem četl nedávno: "Věřící" - napsal současná mexická spisovatelka Norma Lazo, vydal One Woman Press - všem doporučuji
mifi   [25.01.2005]
Tuhle knihu jsem cetla. Je to literatura oddechova, cte se dobre, rychle....ale presto zde neco chybi - je to ten dobry pocit ktery se obvykle dostavuje po precteni kvalitni knihy, ten pocit jako po nejakem neobvyklem zazitku... zkratka me tahle kniha nic neprinesla, uz sem na ni skoro zapomela.
anonym   [21.02.2005]
Me tahle knizka prinesla hodne.Odradila me od sebevrazdy.Kdybych si ji neprecetla,tak uz tady nejspis nepisu.Takze tuto knizku vsem doporucuji.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Čas soumraku
Čtení je to sice místy neradostné, ale neobyčejně poučné, nemazlící se ani s kolonizátory, ani s kolonizovanými, jak bylo donedávna zcela samozřejmé. Už od počátku překvapí nadšení mnohých ...
(2) Vývoj a proměny státního zřízení Polska ve 20. století
(3) Zbav nás od zlého
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům