Diskuze k recenzi: Eisner, Petr - Obranný reflex

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Jméno:
Email:
Nadpis:
Text:
Odeslat
Verca   [23.06.2009]
Konecne jsem tuhle "pořád pujčenou" knihu dohonila v naší knihovně. A moc jsem si to užila..., téma se mi moc líbilo, a oproti první knize autora ve m¨ě pretvává už pár dní a pořád mám nad čím přemýšlet.
BoboKing   [24.06.2009]
Jsem zvědavý, jestli Eisner něco chystá? V PŘIPRAVUJEME na jota.cz nic není.
P.S. Stejně si myslím, že Rychlé lodě do pekel byly o stupínek lepší než OR.
Iva   [25.06.2009]
každá má něco svého, každá je jiná a v nečem jsou stejné/podobné. ja to vubec nemuzu jednoznačne říct, která je "lepší". v něčem lodě a v něčem reflex..., asi je lepší to nechat být, obe jsou dobré a hotovo. taky jsem zvedavá, co se vyvrbí jako další
krysa10   [22.02.2009]
Obranný Reflex je opravdu dobré čtivo, jak zde už zaznělo, mínusy jsou v obálce a v názvu ale jinak mě to pohltilo naplno, po 60. "kapitole" (samozřejmě ne hned první den, já to kvůli škole četl tak 3 až 5 "kapitol "za den, ale o víkendu jsem se trošec tozjel) jsem se rozhodl jít spát ale skoro celou noc jsem přemýšlel o tom, že se to může stát i nám. Určitě si jí dám ještě jednou, ale s pomalejším tempem. Opravdu tuto knihu doporučuji všem kteří mají rádi takové..........trošec strašidelné až děsivé sci-fi.
Zuzka   [30.01.2009]
všem rychločtenářům
všem "rychločtenářům" bych chtěla říct, že ani jedna ze dvou eisnerových knih by se nemala tak hltat. Je dobré si všímat slov a myšlenek. je to totiž nejenom o té akci.
Praotec atlet   [29.01.2009]
ROZHODNĚ STOJÍ ZA PŘEČTENÍ
Kniha mě velice zaujala a podobně jako ostatní čtenáři jsem ji zhltnul takřka na jeden zátah. Souhlasím s názorem, že název dost dopředu napoví pointu, ale i tak jsem byl velmi překvapen. Myslím, že autor dokázal velmi zajímavě a netradičně uchopit jinak velmi často přetřásané ekologické téma. Rozhodně se nejedná o agitační klišé, ani o snahu programově šokovat masakrem. Strhující děj a realistický popis situací člověka vtáhnou do děje, kde se postavy chovají adekvátně nastalé situaci a jsou uvěřitelné a reálné. Kategoricky odmítám tvrzení, že kniha nemá pointu, jak tvrdí autor recenze. Z řádků pana Bobo Kinga (recenzenta) je zřejmé, že mu unikl i závěr knihy. Prosím nejprve pořádně pročíst a teprve pak psát soudy a recenze(pro příště).K porovnávání první a druhé autorovy knihy bych chtěl jen podotknout, že jsem byl druhým titulem mile překvapen. Změnu téma a žánru kvituji, je to jedině dobře a značí to autorův vývoj a progres.
Momo   [18.01.2009]
Po přečtení Obranného rexlexu mě až mrazilo v zádech, když jsem si uvědomila, jak je to všechno reálné. I na kočku, která ležela vedle mě, jsem se začala dívat trochu s nedůvěrou :-) Je to opravdu napínavá knížka, jejíž dozvuky v člověku ještě nějakou dobu zůstanou. Jen je škoda, že název opravdu prozrazuje víc, než by měl. Rozhodně nesouhlasím, že knize chybí pointa a že konec knihy vyznívá jako "záchrana boží", nechci prozrazovat víc, ale troufám si tvrdit, že pan recenzent knihu nepochopil. Podle mě nejde knihu srovnávat s Rychlými loděmi, každá kniha je úplně jiná. Kdo očekává, že půjde o Rychlé lodě II., může být trochu zklamaný, nebo naopak příjemně překvapený, jako jsem byla já.
F.   [16.01.2009]
Ja myslim, ze je blbost to srovnávat. bud se mi to líbí nebo ne
boboking   [16.01.2009]
Prostě je vidět, že mne Obranný reflex neoslovil tak jako Lodě do pekla. (Snad mi to prominete) Připadal mi příliš předvídatelný, příliš jednosměrnný, ale přesto to bylo dobré čtivo. Možná to byl ten jev, kdy se člověk těšil až moc, a pak to tak bombasticky nevyznělo. Zatímco k Lodí se možná ještě někdy vrátím, pro tu atmosféru beznaděje a zmaru, a hlavně ten "kingovský" konec bez šance na happyend, v případě OR to tak asi nebude.
celare   [15.01.2009]
Mně připadá lepší než Lodě. Ale proč srovnávat. Napínavá od začátku (i když fakt je, že na přebalu je prozrazeno zbytečně moc) a rozhodně bych neřekla že bez překvapení a bez pointy. A z toho asi vychází i pochopení závěru - jaký "zásah boží"? - to pan recenzent asi nedočetl? Asi záleží jestli se člověk vžije do situace a dilematů těch postav, což mě teda vcuclo dost. Je to jedna z knih, který se dají jedním dechem přečíst - jako lehký čtení, ale přitom o nich pak člověk může přemýšlet celé dlouhé zimní večery.
Markéta   [16.01.2009]
Rada bych k teto recenzi také neco napsala a nejvíc souhlasím tady s celarou. I mě se líbita tato kniha víc, myslím, že byla napsaná lépe, než ta první. Je každého věc, co ho osloví a proč co čte, takže recenzi beru jako názor sečtělého člověka, ktery má pravo na svuj pohled. Knize leccos vytýká, ale rozhodně ji neodsuzuje, naopak, řekla bych. takze za to bych se
vůbec nezlobila, přestože mám jiný názor.
Co bych si ale uz dovolila vytknout je poslední odstaveček, kde se na příkladu jiného autora naznačuje sestupná tendence. S tím jsem v rozporu, protože vnímám obranný reflex jako vzestup. K takovému hodnocení bych se jinak uchýlila až treba po pěti knihách, které už nejakou dráhu jasně naznačují, ale po dvou mi to prijde nevhodné a skutečně až moc neobjektivní.
na závěr bych sama přidala výtku z mého hlediska odfláknutého obalu, který předurčuje knihu jako "lacinejší počtení", což dle mého nározu úplně není. Prozrazení poloviny pointy na záložce jsem rovněž jako vy ostatní nepochopila.
Díky. Market
Jirka Pešák   [15.01.2009]
přemýšlel jsem, jestli tempo čtení tech knih není natolik zběsile, že potom nezbyva pozornost na zamyšlení se nad tím obsahem, nad tou myšlenkou.
neco mi doslo az pozdeji. nakonec jsem si to přecetl znovu a skoro bych řekl, že to bylo lepsí. všímal jsem si jinych věcí.
boboking   [13.01.2009]
No, trochu jsem čekal, že tady budu kritizován, ale třeba s těmi sýkorkami mi připadalo, že je to jasné už od první věty. Že tou recenzí moc neprozradím. Opravdu mi zde chybělo to napětí a ten "šok". A tak trochu i "proč?". Ale přesto všechno je to pořád dobré čtivo.
Liška.   [13.01.2009]
Mě taky tam chybělo to napětí. :).
Rami   [13.01.2009]
ja myslím že je dobře, že ty knizky nejsou stejny. srovnaní se neubrání nikdo kdo četl obě. a každýho názor co mu víc chutná. mě taky spíš ty lodě. ale třeba Marylin Monroe tady mě fakt bavila :-)
celare   [15.01.2009]
No a mně přišlo že o to "proč" se tady jedná daleko víc než v Lodích - to se mi právě líbilo!
Martina   [13.01.2009]
S tou pointou tak, samozřejmě jsem si napřed přečetla přebal, na co ž jsem pak byla naštvana, a nechápala, proč tam musí prozradit o co jde. kdyby to tak nebylo, byla bych první třetinu knihy mnohem víc napjatá.
jinak ale uplně nesouhlasím. i když tady nebyl ten "šok" jako v lodích, osobně mám za to, že literárně je reflex mnohem líp zvládnutý a vnímám ho spíš jako vzestupnou tendenci (i když asi jak v čem)
a to "lovestory" se mi moc líbilo, byla to další vrstva, dalsí rovina a nebyl to kýč, nebylo to přehnané. prostě akorát. takže ja jsem byla i tak moc spokojená.:-)
Martina   [13.01.2009]
no a jeste si ríkám, že recenze by taky nemusela tolik z deje prozrazovat. treba s tema sykorkama. To me tehdy jeste vubec nenapadlo, co se bude dít, (respektive co se dělo).
Tereza   [12.01.2009]
Možná je to tím, že už dopředu víme o co jde... to bylo v lodích také, ale přecejen tam byl ten moment překvapení, okamžik infarktu.. to zde není... jednoduše proto, že vše bylo "prozrazeno" dopředu....
Tereza   [12.01.2009]
Jo a taky mě mrzí, že nezůstala obálka ve stejném grafickém zpracování jako Lodě, přecejen, přiznejme si, obálka dělá hodně... i v knihkupectví člověk pozná že to patří k sobě

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31174 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
Pachman, Richard - Kdokoliv
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Betonová zahrada
(2) Psychoanalytické teorie
V předmluvě k českému vydání Michael Šebek nešetří superlativy, zejména na terminologického utřídění překladu Evy Klimentové. Bez její pečlivé práce by totiž kniha prakticky neměla smysl. Dobrá ...
(3) Dětské básničky
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2021 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům