Diskuze k recenzi: Fulghum, Robert - Třetí přání 2: zbytek příběhu (skoro)

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Michi   [10.05.2007]
autogramiáda :o(
Ahoj všichni,
tak jsem smutná, autogramiádu jsem propásla, ach jo. Podělte se, jaký byl Fulghum naživo :o) ???
Nechcete si někdo vyměnit knížku? Mám doma 2krát Možná, možná ne. Jednu, úplně novou bych vyměnila za Od začátku do konce nebo Opravdová láska (v dobrém stavu). Praha. Díky.
Nejnovější knížku mám skoro přečtenou, je bezva, vždycky mi zlepší náladu. Rozhodně doporučuji koupit, kdo ji ještě nemá. :o))
Petra   [11.05.2007]
Jaký byl Fulghum
Ahoj, jak už jsem psala níže, Fulghum byl úžasný. Je to velmi milý a upovídaný člověk, kdyby mohl, tak by si s každým povídal. Čechy velice chválil, jsme třetí v navštěvovanosti jeho web stránek, hned po USA a Kanadě. A kdo chtěl, tak si s ním mohl zatančit - nikdo se neodvážil. A k jeho blížícím se narozeninám dostal od Arga vozembouch.
Petra   [07.05.2007]
Autogramiáda Fulghuma
Tak dneska se chystám na besedu a autogramiádu pana Fulghuma, kterou bude mít v Luxoru. Už se docela těším. Pouze upřímně doufám, že tam bude mít tlumočníka ;-)
marcela   [07.05.2007]
závidím:)
Tak to ti strašně závidim...já byla na autogramiádě a besedě minulý rok na Světě knihy a bylo to naprosto skvělý....je to člověk s tak hozně milým charakterem, že prostě ta půlhodinka mi zpříjemnila celý den. PS.: tlumočník (tlumočnice) určitě bude;) hezký den:)
Petra   [09.05.2007]
Tak už ten podpis mám
Ahoj všichni, tak jsem v pondělí byla na té autogramiádě pana Fulghuma a musím říct, že to bylo super. Mám podepsanou knížku i s věnováním. Pan Fulghum byl velice milý a bylo vidět, že kdyby byl čas, tak by si s každým povídal. Nakonec jsem ani nepotřebovala tlumočníka, bylo mu velice dobře rozumnět. Prostě to byla velmi mile strávená hodina.
Marcela   [12.02.2007]
Kde jsi?
Záhadný QUIDO, kde jsi? co kdybysme oprášili naší starou diskuzi?:)))
Qido   [06.04.2007]
jsem...
Ahoj Marcelo, oprašme, oprašme... teď je dobrá příležitost zároveň s tím, jak vychází nová fuldžumovka :-) jaký si myslíš, že to bude?
marcela   [06.04.2007]
Qido oběven
no milý Qido...opravdu netuším, jaká kniha bude...ale jelikož 5. 5. jedu opět na Svět knihy, tak ji samozřejmě zakoupím...je jenom škoda, že nebude od Fulghuma podepsaná a také že ho opět osobně neuvidím, neb na veletrh přijede už v pátek (4. 5.)...je mi to tak trochu líto, ale co nadělám...až ji koupím a přečtu, řeknu Ti, jaká je...co si myslíš Ty?
Qido   [12.04.2007]
...uvidíme
Dobré odpoledne, Marcelo, myslim, že by ta nová knížka měla být takovou náplastí např. na TP3, nebo si to spíš přeju... ale doufam,že se k ní brzo dostanu kriticky to probereme...
marcela   [12.04.2007]
těším se...
Dobré krásné a prosluněné odpoledne:) no jistě...budu se moct těšit na Tvoje názory a také doufám, že kniha bude jako starý známý Fulghum - povídky plné osobního kouzla;)
Q   [04.05.2007]
už mam objednáno
Ahoj Marcel, již jsem si po netu objednal tu novou knížku... myslel jsem, že si jí nechám podepsat na veletrhu, ale ještě mi nepřišla a na veletrh nemám čas, tak snad příště... co Ty, jdeš se podívat na svého oblíbence? Pěkný den
marcela   [04.05.2007]
Ach jo:(
Milý Qido, bohužel knížku nemám a na veletrhu jsem nebyla ani nepojedu. Bohužel musím letos vynechat, i když je mi teda z toho velice smutno a smutním...ale maturita za dveřma...a tak...je mi to líto. Takže stoprocentně budeš z nás dvou první, kdo si knihu přečte a já budu moc ráda za Tvé poznámky a komentáře k ní. Budu se moc těšit...
Tomáš Fojtík   [04.05.2007]
Nový Fulghum
Tuhle knížku mám doma už druhý den a nedám jí z ruky. Nemůžu posoudit, jestli je lepší nebo horší než jeho dřívější, protože zatím jsem z ní nekriticky nadšený jako ze všeho, co Fulghum napíše. Takže až jí zhltnu napoprvé, začnu jí číst podruhé a pak uvidím :) Ale čte se hezky, moc hezky :)
marcela   [04.05.2007]
brouk v hlavě
teda, no to to asi nevydržim a poběžim si ji snad hned zítra koupit...asi mi to nedá, pokud jsi z toho tak nadšený:)
Tomáš Fojtík   [06.05.2007]
No to máš těžké, já jsem nadšený ze všeho, co má něco společného s Fulghumem, takže k jeho knížkám přistupuju maximálně nekriticky. Ale myslím si, že tahle knížka panu Robertovi rozhodně ostudu neudělala.
M.K.   [06.05.2007]
Taky jsem bezmezně nadšená...Třetí přání se mi moc líbí...celé. Doporučuju ke čtení.
Tomáš Fojtík   [07.05.2007]
Také se mi líbilo - každý díl pro něco jiného. A o to víc mě dokázalo naštvat a rozpálit do běla, když sobotní MF Dnes označila tyto romány za "nepříliš povedené". Ani to nebyla recenze, jen se o to otřeli v souvislosti s novou knížkou. Vadí mi, že někdo vynáší takovéhle soudy bez toho, aby uvedl jediný argument. Co si pamatuji recenze, tak ty nevyzněly vůbec špatně - a to i recenze v MF Dnes (pravda, pamatuji si pouze na recenzi prvního dílu). No ale patrně kniha nedosahuje intelektuálské výše kulturních redaktorů MF Dnes. Možná proto je tak dobrá.
Qido   [07.05.2007]
s MF částečně souhlasím
Už je to docela dlouho, co jsem TP 1,2,3 četl, takže si dopodrobna nic nepamatuju, ale zůstává mi dojem... který je takový, že TP1 má v sobě něco velmi zvláštního... něco jako tajemství, mystiku... a tato kniha by mohla existovat klidně samostatně. Tento dojem se bohužel částečně ztrácí ve zpomínce na TP2 a mizí úplně v TP3... Takže s MF částečně souhlasím, i když nějaký ten argument by uvést mohli (případně by nemuseli všechny díly házet do jednoho pytle)... Pěkný den s Fulghumem
Tomáš Fojtík   [07.05.2007]
Můj názor na TP je tento: TP1: Prosluněný příběh lásky a přátelství, hledání svědectví. TP2 - Nalezení a uvědomění si, co pro nás ten druhý znamená a co my znamenáme pro toho druhého. Pak také knížka o tom, že Bůh (či jak tomu budeme říkat, to není podstatné) je smějící se bestie. No a konečně TP3 - Nejtěžší a nejkomplikovanější díl celé (pětidílné) série. TP3 je vlastně parafráze na předchozí díly, je to knížka "z nadhledu". Není jednoduché téhle knížce přijít na chuť, ale komu se to povede, je svědkem nejzvláštnějšího příběhu v moderní literatuře. Ano, Třetí přání je knížka, která se mne zmocnila a možná nevidím některé nedostatky, ale ty pro mne nejsou podstatné :-)
Michala   [26.01.2009]
Třetí přání 2
Opatrně zkusím co možná krátce napsat, čím mě celá trilogie, ale hlavně tahle dvojka, naštvala. Dva důvody: 1. hlavní postavy jsou papírové a vyumělkované, Alice zvlášť: nereálná nad-žena (geniální, vrcholně vzdělaná, krásná, pohádkově bohatá, na nikom nezávislá, svrchovaně svobodná, hrdinsky snáší bolest...). 2. Autor s hrdiny, zvlášť s Alicí, která mu zřejmě přerostla přes hlavu, naložil způsobem hraničícím s podlostí vůči čtenáři. Dva náhodní bezejmenní epizodní Bulhaři prostě ukončili příběh. Jako by na Hamleta ještě před závěrečnou scénou náhodou spadla z hradeb cihla. To není vůči čtenáři fér. Nebylo to taky fér vůči oběma hlavním mužským postavám, a tak s nimi autor naložil hezky po americku, rozuměj tak, že jedno oko suché nezůstane. Srdceryvná sebevražda v kulisách moře, ještě srdceryvnější oběť v kulisách záchrany děcka v minovém poli. Mám námitky i k prvnímu a třetímu dílu TP, ale už toho radši nechám - stejně mě tu asi za chvíli někdo ukamenuje :-) Fulghum je pro mne geniální fejetonista a průměrný romanopisec.
Marcela   [28.02.2009]
A proč by měla být Alice reálná? Proč by nemohla být vyumělkovaná? To se mi na ní právě líbí, že taková žena opravdu neexistuje:) Navíc, je to jenom kniha a mnoho lidí třeba mohla i inspirovat k změnám ve svých životech...pro mě byly ty první dva díly dost inspirující:) a proč by nemohl autor příběh ráz na ráz ukončit, tak jak to udělal? Je to nefér? Není mi jasné, jak by autor mohl být k čtenáři nefér tím, že nechá zemřít jednu z hlavních postav ve chvíli, kdy to naprosto nikdo nečekal. A že nezůstalo ani jedno oko suché? Vždyť to je dojmné, tak žádné citlivé oko nemůže zůstat suché:) Ale měla bych také výhrady k této pentalogii, a to k třetí knize, ta mi k celkovému příběhu naprosto nepasuje...
Michala   [01.03.2009]
chudáci Bulhaři
Fulghumova Alice nedokončila, co začala. Fulgum rozepsal příběh, dokonce několik příběhů, v nichž je Alice hlavní postavou a na jejímž jednání jsou závislé další osoby - a pak příběhy nedopsal, protože Alici předčasně zabil (chudáci Bulhaři!). Čtenář právem čekal, že se děje rozvinou, spletou a uzavřou, to je podstata beletrie, ale autor s námi vyběh. Proč to udělal? Buď si už s těmi jejími složitými vztahy nevěděl rady, nebo se chtěl čtenářům vysmát. A co se týče způsobu smrti obou Aliciných "milenců", spíš než dojemné jsou levné. Od pisálků typu Coelha bych nic lepšího nečekala, ale Fulghum mne nemile překvapil. A takový je to nedostižný povídkář! Škoda.
marcela   [08.05.2007]
nevim
ty jo, já sem žádnou recenzi o TP nečetla. Co v ní ještě bylo?;)
Tomáš Fojtík   [09.05.2007]
Jestli si vzpomenu, večer to vyhledám. Pamatuju si, že tam psali něco o labyrintu.
marcela   [10.05.2007]
:)
to bdueš velice hodný:)
Qido   [15.05.2006]
Ahoj Marcelo, nějak jsem špatně umístil příspěvek, tak koukni prosím dolů...
marcela   [22.05.2006]
hmm
jo, Qido, no čtu, už to mam skoro přečtený...a popravdě...taky nic moc, no:(nějak mi to k tomu nepatří, je to o ničem. Máš pravdu, neni to špatný, ale ty první dvě knížky byly sakra lepší. Vim, že se ti ta druhá nelíbila, ale tak to je tvůj názor, mně se zas líbila víc než ta první. Ale ta trojka, no fakt nic moc:( co se týče veletrhu, tak tam sem byla a byla tam beseda s Fulghumem. A musim říct, že je fakt výbornej a skvělej člověk, opravdu! Bylo to supr, opravdu, škoda, že si tam nebyl, byl opravdu skvělej a dělal furt nějaký vtipy:)Jo a podpis mam, moc pěknej s věnováním a napsanej takovým zvláštním perem, vypadá to strašně vznešeně, bylo to supr:)
Qido   [26.05.2006]
ano ano
Jo jo, konečně se taky na něčem shodneme (v tomto případě bohužel), k podpisu gratuluju, škoda, že jsem to nestihl... Pěkný den s Fulghumem :-)))
marcela   [26.05.2006]
Popravdě jsem to nepochopila. Myslim tu poslední knížku. Přijde mi, že byla napsaná jenom proto, že se prostě na začátku řeklo, že budou tři a po druhý knížce mu došly nápady, tak si vymyslel tohle. Prostě se mu to vůbec nepovedlo. Chvílemi je to sice fain, ale na druhou stranu občas mi to přijde jako strašný klišé, jsem z toho hodně zklamaná. no a co jinak? Jak se vede?:) přeji taky pěkný den ať s Fulghumem, či bez něj:)
Qido   [27.05.2006]
ani šťoura nepochopil
Mně se v té trojce nějak nepodařilo vklouznout do žádný postavy, někdy jsem nechápal, proč dělají to, co dělají a vůbec... ani to cédéčko jsem si nepustil :-( Nicméně náladu mi to nekazí, užívám si jara... Jenom na můj vkus málo prší, neb v tom si velmi libuju... Jak se vede Tobě?
marcela   [27.05.2006]
brrr
já si cd pustila, ne celý, ale trochu jo a myslim, že je lepší než to první. Docela ušlo. Jinak teda nechápu, jak si můžeš libovat v dešti, brrrr:))))))místo toho, aby svítilo sluníčko a bylo teplo, je pěkná zima a momentálně u nás už prší 2.den v kuse, takže mi přijde, že je deště haba kuk:)))))jinak se mám fain, je víkend, takže dobrý:)Jsem to dočetla včera a máš pravdu, že taky nechápu, proč co dělaj a proč ta knížka je vůbec o nich a co to má společnýho s těma dvěma knížkama před tím. no plánovala jsem si, že o prázdninách přečtu všechny tři na jednou, ale omezim to asi jenom na ty dvě. Fakt se mu to nepovedlo a od něj bych takovou knížku už vůůůbec nečekala. tak, je plno jinejch dobrejch knížek:) např. Tracyho tygr. jestli si to nečet, určitě jdi do toho!!!! Je to jedna z nejhezčích knížek na světě:)
marcela   [11.04.2006]
Jojojojojojo
Milý Qido, tak mohu ti oznámit, že pan Robert Fulghum na knižní veltetr Svět knihy přijede, tedy doufám, je to v programu. Tak pokud ho chceš vidět naživo, tak přijeď do prahy na besedu o Třetím přání splněno:)
Marcela   [13.03.2006]
Opravdu?:)
No to jsem moc ráda, že ses do toho pustil. Školka je bezpodmínečně nejlepší, akorát jsem se zarazila nad tím, že se ti Možná, možná ne líbilo nejméně...mně naopak nejvíc...jak popisuje, že se posadí na koleno Alberta Einsteina nebo ta poslední povídka o violloncelistovi...ty pokládam za nejhezčí, co jsem kdy četla. No nevadí. ještě se mi líbil překlad Ach jo, je to Uh-Oh...no už všude hledám informace o té poslední knize, ale nic moc:( Jenom že se se jmenuje Třetí přání splněno. Doufám, že přijede na ten veletrh, s napětím očekávám až bude na netu zveřejněný program. No uvidíme...Jo v Ach jo je nejlepší povídkou Škytavka (Jsme to se ségrou opravdu dodržely a škytaly:))
Marcela   [04.02.2006]
Dotaz pro nakladatelství Argo
Dobrý den, mohu se zeptat, jaká nemoc pana Fulghuma postihla???Asi to jen chřipka nebude, když bude muset zvážit KVĚTNOVÝ příjezd do Prahy. Mohli byste mi to prsím prozradit???děkuji mnohokrát:)
Qido   [23.01.2006]
šťourův příspěvek
Dobrý den, hned v úvodu předesílám, že jsem od RF nikdy nic nečetl, až loni TP1 a včera, téměř jedním dechem, TP2 a svůj pocit charakterizuji tak, že mě to obé nadchlo a na TP3 se těším, nicméně...
V TP2 mám trochu problém s tím, že skoro polovinu knihy zabírá popis všelijakých podrobností ze života Japonců, který mi připadá, že ho tam autor zařadil jen, aby svou znalost "prodal" a naplnil stránky textem. Zvláštní je, že mi to u TP1 tolik nepřišlo u popisování krétského způsobu života... Nabízím myšlenku pro hádku: Pokud by autor trochu zestručnil "Japonsko", možná by se do stejné knihy vměstnal i díl třetí, což?
Marcela   [24.01.2006]
Myšlenka k hádce
Milý šťouro, ano, souhlasím s tebou, že těch popisů života, kultur, zemí a kontinentů je tam velice mnoho...ale přiznám se, že mně to vadilo jen v tom prvním díle, dokonce jsem i přeskočila nějakou tu stránku...ukrutně mě to nudilo. Ale naopak v druhém díle mě to neobyčejně chytlo a těšila jsem se na každou informaci o japonském tetování. Tím vším chci asi říct, že každému sedne jiná kultutura a tím pádem tě to buď zajímá nebo naopak vůbec. Bude zajímavé, co si pro svou třetí knížku pan RF zvolí, zda stále Japonsko nebo něco zcela nového a nečekaného...nechme se překvapit:)Myslím si, že pokud by to z románu "vyhodil", nebylo by o čem číst, protože bychom ničemu nerozuměli a nemělo by to, dá se říci, toho "japonského" ducha. Vždyť si to představ...prostě o ničem, ovšem to paltí i o 1. knize, ta Kréta tam taky nesměla chybět, nebylo by o čem psát ani číst...tak to si myslim...co ty na to????
Qido   [26.01.2006]
šťoura se vrací
Milá Marcelo, jsem velice rád, žes přihodila do "hádkového" pytlíčku všemožností (nebo jaký je to pytlíček) své argumenty. Souhlasím s tím, že mě ta japonská kultura bere o něco míň než krétská, což částečně vysvětluje můj názor, nicméně...
Zběžně jsem listoval oběma díly a uvědomil jsem si, že nás autor opravdu lehce ošidil... První kniha má dvakrát tolik stran než druhá (a není to způsobeno jen větším množstvím obrázků), tudíž se neubráním dojmu, že bych byl radši, kdyby Japonsko a podobné byly zkráceny a trošku víc bychom sledovali hlavní hrdiny... Ale tak trochu doufám, že trojka vše (to malinko, co se mi nelíbí) napraví.
Každopádně Ti/vám přeju pěkný den.
Marcela   [27.01.2006]
Nevzdám se:)
Milý šťouro, taky mě velmi zamrzelo, když jsem viděla ve výloze knížku číslo 2 a byla tak hubeňounká oproti té 1. Ale tím jsem si říkala, že tam toho popisování snad tolik nebude...ano, zmýlila jsem se, to přiznávám, je tam toho fak dost...ale já si nemůžu pomoct, mně to o tom Japonsku nevadilo...ani chviličku, opravdu:)Naopak, když bylo nazačátku (v knize1)o Sana´, že si nechá udělat tetování a pak jsem někde četla, že ve dvojce si ho opravdu nechá udělat, tak jsem se strašně těšila a úplně sem to v té knížce zhltla. Naopak jsem se strašně nudila v té 1, kde byly nekonečné články o Krétě a o Monetovi. Nebavilo mě to...nemůžu si pomoct:)
Qido   [29.01.2006]
...šťoura sohlasí?!!????!
Marcelo, Marcelo,
je to pro mě trošičku potupné, ale musím v podstatě souhlasit... Točí se to okolo toho, co komu je bližší... v jedničce jsem hltal především Moneta (jeho obrazy mi připadají jako nej, co kdo kdy namaloval...), ve dvojce mi třeba linka týkající se tetování vůbec nevadila (ba naopak), ale třeba nekonečné stránky týkající se divadla kabuki už jsem tolik nechápal a zároveň jsem vlastně ani nedokázal propustit Zenkičiho mezi hlavní postavy knihy... možná chyba. Prostě se neshodnem, ale je fajn, že se můžem takhle hádat :-)
Marcela   [29.01.2006]
jsem ráda, že jseš rád:)
Ahoj Quido, těší mě, že se rád hádáš, v dnešní době trochu pochybuju o lidech, že mají vůbec nějaký názor. Ale trošku divné mi přijde, že jsi od R.F. vůbec nic nečetl:)Jak ses vůbec k téhle knížce dostal, když jsi vůbec nic od něj nečetl???JO a Kabuki je myslím skvělá věc, ale musim se přiznat, že Zenkiči mi tam taky trošku nepasoval a ta milostná scéna na motorce...no nevim, no...Jo a ještě něco k Monetovi, moc bych chtěla vidět na vlastní oči tu zahradu...asi je moc krásná:)
Qido   [29.01.2006]
šťoura o náhodě
Ahóój Marcelo, musím se přiznat, že nejsem až takový knihomol, jak se možná zdá, čtu povětšinou v metru, busu či tramvaji... Takže jsem jednou někam jel a neměl co na čtení a na poličce byla už přes půl roku nějaká tlustá bichle (bychle?) od nějakého R.F., o kterém jsem slyšel povídat pár svých intelektuálnějších (??!?) známých... No a líbilo se.
Teď mám takové malé dilema, jestli si mám konečně nějaké ty povídky přečíst, nebo až po trojce TP nebo vůbec... Poradíš?
Jinak do zahrady v Giverny bych taky rád někdy nakoukl, obrazů jsem už pár v Paříži viděl a dostaly mě slušně řečeno do kolen, tak nevim jestli bych to zvlád :-)
Marcela   [29.01.2006]
Začni Qido, začni
No milý Qido, určitě bych ti doporučila začít číst už teď hned, protože na tyhle povídky neni nikdy pozdě. Já jsem přečetla: Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce;Možná, možná ne; Ach jo(to sem dočetla dneska)a myslim, že se to jmenuje Opravdová láska...nebo tak nějak, teď nevim...všechny byly skvělý, opravdu...řekla bych, že se mi to líbí víc než Třetí přání...předevšim to můžeš vzít kamkoli, jsou to hubený a malý knížečky...ale ten velký obsah!!!:) určitě začni! Je to skvělý počtení! Docela mě některý povídky dost zasáhly. Začni třeba tou Školkou, to je, řekla bych, nejznámější.
Qido   [11.03.2006]
štourovo "díky"
Dodatečně děkuji za doporučení, už jsem přečetl Ach jo, Už hořela, když jsem si do ní lehal a teď mám rozečteno Možná, možná ne. Školku si nechám až na konec. Docela mě to příjemně překvapilo, možná to Možná je trochu slabší než ostatní, ale některé povídky mě dojaly téměř k slzám... Vůbec se nedivím, že RF vydává TP nejdřív u nás, protože ten jeho styl psaní musí zákonitě Čech milovat. Pěkný den
Marcela   [29.01.2006]
Dotaz
Jo Qido, mám na tebe dotaz, jestli se náhodou nechystáš na veletrh Svět knihy, protože jak sis dole na stránce určitě všiml, tak R.F. by sem měl přijet a podepisovat tam poslední knížku, myslím, že pokud všechno vyjde, měl by to být skvělý kulturní zážitek...
Qido   [29.01.2006]
šťoura se kultuře nevyhýbá :-)
Milá Marcelo, Qido se kultuře nevyhýbá... a možná zvládne i ten megakulturní veletrh ;-)
Marcela   [29.01.2006]
Doporučení
Qido, jestli jsi tam ještě nebyl, tak určitě vyraž, protože je to tam supr! Jsem tam loni byla s kamarádkama(všechny rády čtem) a no nemohly jsme to rozdýchat...hoooooodně knížek a mááááálo peněz:(ale bylo to opravdu skvělý, jestli tě to zajímá, tak určitě vyraž...
Q   [15.05.2006]
tak jak?
Ahoj Marcelo, jsi-li ještě na obzoru... Právě jsem dočetl trojku TP, jsem trochu zklamanej, ale špatný to uplně nebylo, jen mi čím dál tím víc připadá, že RF měl napsat jen TP1 a nechat to taknějak neuzavřený, no a dál to moc nepitvat. Jinak Školku mám rozečtenou (doplněnou znovuvydanou) a ta se mi líbí velice. Veletrh knihy mě nějak minul, co Ty? Ulovilas podpis nebo něco podobného? Pěkný den
Marcela Fišerová   [18.01.2006]
třetí kniha???
Dobrý den, vážení!!! Miluju RF a všechny jeho knížky a potřebovala bych vědět, kdy přesně by měla vyjít poslední třetí knížka???nevíte to někdo?? Tuším, že někdy v dubnu nebo květnu,a le potřebovala bych to přesněji, ale netuším, jestli se to vůbec ví. Díky za odpověď...
Nakladatelství Argo   [19.01.2006]
Třetí přání (splněno)
Dobrý den. Poslední díl Třetího přání vyjde na přelomu dubna a května. Robert Fulghum při té příležitosti znovu navštíví Prahu a pražský knižní veletrh Svět knihy. Na podzim pak vyjde nová kniha jeho esejů Co jsi to udělal, pro všechno na světě!
Marcela   [24.01.2006]
Velký dík+dotaz
Dobrý den nakladatelství Argo! Ani netušíte, jakou jste mi způsobili radost tím, co jste mi napsali. Na veletrh Svět knihy se rozhodně chystám a právě proto jsem se ptala, abych si knihu mohla koupit tam. Opravdu jsem nadšená a velmi šťastná,děkuji Vám moc za informaci:)A když už jste mi toto sdělili, nemohu si odpustit otázku, zda nevíte, jaký den by pan RF měl na veletrh přijet! Tato informace je pro mě velice důležitá, abych uzpůsobila svou návštěvu na veletrhu. A proto bych moc prosila za vyřízení tohoto dotazu. Děkuji moc!
Nakladatelství Argo   [25.01.2006]
Fulghum - návštěva
Návštěva Roberta Fulghuma na veletrhu Svět knihy byla plánována na sobotu. Včera jsme se bohužel dozvěděli, že R.F. onemocněl a není tedy jisté, jestli nebude muset svůj pobyt v Praze zrušit. Dáme ještě včas vědět na Knihovnici.
Judita Tauchmannová   [31.10.2005]
reklamní trik
Hrozně nerad, ale neodpustím si jednu výtku: V prvním díle se na závěr odehrála skoro až špionážní epizoda, podle které se dalo očekávat jedno z témat druhého dílu. Nestalo se tak. Ne že by se o tom vůbec nemluvilo, ale řeší se to velmi okrajově a skoro mám pocit, že to vyšumělo do ztracena. Přemýšlel jsem, jestli to byl šikovný reklamní trik, aby byli lidé více napjati... Ale třeba ne, třeba jen chtěl Fulghum naznačit, kolika podobným věcem v dnešní době věnuje pozornosti

Já osobně jsem velmi ráda, že R.F. toto téma dále nerozvíjel a doufám, že se nejednalo o reklamní trik, že platí varianta č. 2. Fulhgumomo "okrajové řešení" se mi líbí, rozhodně románu prospělo víc, než kdyby se téma stalo nosným. Trochu jsem se toho obávala, protože to jediné mne v první knize zaskočilo.
Tomáš Fojtík   [13.11.2005]
Také jsem rád
Paní Tauchmannová, asi to z mé recenze nevyznělo, ale já jsem si také oddychnul. Fulghum přece nepíše thrillery, že... Proto jsem ale přemýšlel, proč to vůbec naznačil... No, knize to nijak výrazně neublížilo a já doufám, že i zbytek příběhu v třetím díle bude stejně strhující jako předešlé dva.
judita   [19.11.2005]
děkuji za vysvětlení :o)
Tomáš Fojtík   [20.11.2005]
není zač ;)

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31077 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Snad Ti nedělají starost cizí názory?
Byl oblíbený citát Feynmanovy první ženy Arlene a zároveň i název knihy vzpomínek, příhod a postřehů R.P. Feynmana. Navzdory úvodu R. Leightona, Feynmanova dvorního zapisovatele a uspořadatele této ...
(2) Kolumbové vesmíru 2. díl
(3) Zimní oběť
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům