Diskuze k recenzi: Haddon, Mark - Podivný případ se psem

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Aspergerův syndrom   [18.04.2012]
Mám z části autismus. Ta kniha opravdu dobře popisuje myšlení člověka jako jsem já. Autorovy tleskám.
Jirina   [18.01.2008]
Dostala jsem od Ježíška, přečetla je to super čtení. Náhled na svět jinýma očima, nad kterým se většinou nechceme (nebo nejsme schopni) zamýšlet. Doporučuji.
boboking   [17.01.2008]
Jinak oprvadu vřele doporučuji novou knihu od M. Haddona "Problémové partie". Vynikající sonda do současné anglické rodiny.
Eva   [22.05.2013]
Mark Haddon
Čítala som Problémové partie a až potom Podivný príbeh.... môžem potvrdiť že Mark Haddon píše ľahko a pritom nesmierne pútavo o každodenných peripetiách človeka (či už autistu alebo ne-autistu). Bola som aj na divadelnom predstavení Podivného príbehu psa v londýnskom divadle (premiéra marec 2013), divadelná adaptácia knihy dosta 8 Olivier Award. Bolo by super keby sa niektoré divadlo u nás odhodlalo naštudovať tento skvost. Už sa teším na Haddonov Red House - myslím, že to ešte nie je preložené. P.S. Cena lístka do divadla v Londýne je plus minus rovnaka ako u nás (Praha Bratislava)
BoboKing   [24.05.2013]
Červený dům
Na konci května vychází česky nový Haddon - Červený dům. Fakt se těším :-)
Anotace: Mark Haddon je uznávaným britským spisovatelem střední generace, který od tvorby pro děti přešel k psaní pro dospělé. Autor seriózních románů Podivný případ se psem (Whitbreadova cena 2004) či Problémové parie nebo ufounské taškařice Spudveč! se i v Červené domě věnuje především problematice soužití v současné rodině, ať už úplné nebo nějak narušené či zcela rozbité. Vychází zde z autentických zážitků své vlastní rodinné dovolené ve Franci.
Martina   [16.01.2008]
Knížku jsem nečetla, ale tomu, kdo si chce trochu procvičit angličtinu, doporučuji sehnat audio nahrávku a poslechnout si ten příběh. Je to skvěle namluvené, srozumitelné a no prostě to nemá chybu.
Ela   [18.12.2006]
Super. Dneska jsem jí koupila jako dárek k vánocům a už jí mám skoro přečtenou. Je to moc příjemný čtení
Jana   [15.04.2005]
Myslím si,že tato kniha si zaslouží velkou pozornost. Je to příběh, kde city a prožívání převažují nad dějem, ale vůbec to nevadí. Všem 100% doporučuji.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Válka 1866
(2) Oblázek na obloze
(3) Platforma
Ale na obhajobu toho řekněme, že možná ne přímo hlavní pointou, ale jistým katalyzátorem děje je v tomto románu sexuální turistika, toliko známý jev, kdy my Evropané, coby ekonomická elita světa, ...
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům