Diskuze k recenzi: Heinlein, Robert A. - Mezi planetami

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
helena k   [07.06.2006]
Přečetla teď jsem několik románů od Heinleina. Tunel do nebes, Friday, Občan Galaxie, Hvězdná pěchota, Job komedie spravedlnosti a Rudá planeta. Nebudu je rozebírat, ale některé nutí k zamyšlení.
racer   [11.04.2006]
Cizinec v cizi zemi
Nize zminovany Cizinec v cizi zemi je naprosto skvela kniha. Jiz jsem ji jednou cetl a ted ctu nove (nezkracene) vydani... Uzivam si to...
anonym   [10.04.2006]
Dotyčnou knihu jsem sice nečetl, ale recenzent evidentně Heinleina příliš nezná. Jestli je jeho kniha "Dveře do léta" militantní tak opravdu nevím, nevím ...
J.Kopeček   [10.04.2006]
Hledal jsem, ale Dveře do léta jsem nenašel
Dveře do léta militanristické nejsou, ale to neznamená, že převážná část Heinleinovy tvorby je, stačí se podívat na Hvězdnou pěchotu. Vím, co píšu, mám načteno.
helena   [10.04.2006]
Mezi planetami neznán, ale určitě si ji přečtu. Dveře do léta jsou humorný román o cestování v čase a Hvězdná pěchota je velice protiválečná, ten film co natočili na její námět je ale děsně ulítlej.
boboking   [10.04.2006]
Dveře do léta militantní nejsou, ale to jsme snad nenapsal. Je to jediný Heinlein, který se mi fakt líbí, a mám ho doma. Jinak z té haldy knih, které napsal, a které už u nás vyšly, mi většina knih připadal prostě jako akční space opera, kde zbraně a vojska hrají velkou roli, plus patriotismus. Prostě mi Heinlein nepasuje a z amerických klasiků více obdivuji Asimova a Simaka.
helena   [10.04.2006]
Asimova taky můžu, jenom Nadace mi nějak nesedla.Arthur C. Clarke je také můj oblíbenec, 2001 :Vesmírná odysea je nepřekonatelná. Dunu od Franka Herberta jsem četla tak 20x. Spoustu témat k zamyšlení mi dal Enderův cyklus Orsona Scotta Carda. Z těch nových se mi líbí Kevin J. Anderson. Píše sci-fi jak mám ráda. Cesty vesmírem, cizí, pro nás nepochopitelné kultury a civilizace, nelítostné boje, ale i lidskost a obětavost.
J.Kopeček   [11.04.2006]
Dveře do léta jsem zmiňoval
s ohledem na komentář anonyma - v recenzi opravdu není - proto jsem psal, že jsem je nenašel.
K Hvězdné pěchotě - kniha rozhodně není protiválečná a esesácké reálie filmu jen pomohly vypíchnout její původní vyznění. Viz třeba:
http://www.scifiworld.cz/article.php?ArticleID=2
Důraz na vojácký dril, poslušnost a hierarchii, stejně tak jako odpor k neorganizovaným civilům je Heinleinův hlavní poznávací znak. Což ovšem neznamená, že si nepotrpěl na revoluční romantiku partyzánských bojůvek a bojovníků proti systému (zhýralému a upadlému).
Asi by stálo za to zmínit ještě Cizince v cizí zemi, Měsíc je drsná milenka, volně navazuje Kočka, která prochází zdí. U tlustších knih důrazně doporučuji nejprve si přečíst něco kratšího nebo výše zmíněného, ať se výrazně neotrávíte - přečíst Dost času na lásku je dosti útrpné dobrodružství.
pedro   [12.04.2006]
Dveře do léta
To jsem rád, že jste mi připomněli mého jediného a pozapomenutého Heinleina. Potřebuju si spravit náladu.
Deus   [06.05.2005]
Coze
Tak to jses mimo heinlein neni militantne zalozeny autor v zadnem pripade to ze pise o valke je jeho caste tema a tato kniha sama o sebe o valke neni heinlein byl sice plukovnik militantni nebyl

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1007 ohodnocených)
1091 knih
  (957 ohodnocených)
a celkem 30496 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Ó Cadhain, Máirtín - Hřbitovní hlína
Titul: Ó Cadhain, Máirtín - Hřbitovní hlína
Sleva: 35 % (ušetříte 140 Kč)
Cena: 258 Kč

Prodejte svoje knihy jiným čtenářům v online antikvariátu TrhKnih.cz
Antikvariát mezi lidmi
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Zlomený meč
Nedávno zesnulý americký spisovatel Poul Anderson (1926-2001) patřil k velkým osobnostem světové fantastiky. Proslavil se jak v žánru sci-fi (např. "Strážci času"), tak ve fantasy. Byl hrdý na své ...
(2) Neurotická osobnost naší doby
(3) Harry Potter a relikvie smrti
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2017 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům