Diskuze k recenzi: Irving, John - Čtvrtá ruka

[ Koupit knihu ]

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Till   [25.07.2013]
Knihu jsem právě dočetl a... já jsem si tu povrchní stanu díla zřejmě vyložil tak, jak autor zamýšlel. Podle mého se Irvingovo nahlížení na romantično vznáší na vlně skepse, která byla v tomto případě o něco více latentní, než v Pravidlech moštárny, či ve Světu podle Garpa (nebo je to způsobeno dojmem z předchozích knih?) Každopádně, já jsem si knihu užil.
Ali   [01.05.2010]
Dnes jsem tu knihu dočetla. Mám pocit že po pár dnech už ani nebudu kromě hlavního tématu vědět o čem to bylo. Tak polovina knihy mi přijdou jen zbytečnosti, který odvádějí pozornost. Čekala jsem víc, nevím co dalšího si od něj přečíst abych nebyla zklamaná.
Iva   [02.05.2010]
Mně se Čtvrtá ruka taky moc nezamlouvala. Zkus si napravit chuť tituly Svět podle Garpa, Rok vdovou nebo Pravidla moštárny.
Láďa   [24.07.2008]
Čtvrtou ruku jsem právě přečetl podruhé s asi dvouletým odstupem. Pravidla moštárny to pravda nejsou, ale mám rád Irvinga i v této poloze. Irving umí humor i slzy a cokoliv napíše stojí za pozornost. Co o tom píše kritika je mi srdečně jedno. Je to podobné jako třeba s Rolling Stones. Proto je vše od Irvinga v mojí knihovně na čestném místě. Když třeba někde narazím na nějakou "lepší" restauraci, s oblibou používám citáty s Hotelu New Hampshire.
Miloš Němec   [04.06.2008]
Krátká recenze taká na...
Krátká recenze této knihy je také na http://www.milosnemec.cz/knizka.php?id=556
Chalim Kenabru - SYNDROME DELIRANTE   [10.07.2007]
Štvrtá ruka
Já sem s štvrtou rukou nemněl problemi.Akurat mam ňegdy problem s jednou mojou rukou, kdyš to.
bauuuu   [13.12.2006]
Podle mého názoru je to stále tak naprosto odlišné dílo od děl mnoha jiných autorů, že taková kritika není na místě...Čtvrtá ruka se mi moc líbila..i když ten sladak na konci sem teda nečekala..a rozhodně bych každému doporučila.
Pavla   [28.08.2005]
Pravda, je to sice déle, co jsem tuto knihu četla, ale Irvinga mám ráda, přečetla jsem toho od něho dost, ale po přečtení Čtvrté ruky jsem žasla, jak může autor románu Rok vdovou, a spousty dalších dobrých, napsat takovou blbost.
karla   [29.08.2005]
Tak to máme stejné pocity, s tím rozdílem, že já jsem od Irvinga jako první i poslední věc přečetla právě Čtvrtou ruku, strašně mě zklamala, takže jsem úplně ztratila chuť, pouštět se do jeho další tvorby. Pořád mi bylo divné, proč jsou jeho knihy označovány za světové bestsellery. Pokud je to tak, že Čtvrtá ruka se mu trošku "vymkla", budu jen ráda a konečně se možná přinutím otevřít další jeho díla...
kuku   [29.08.2005]
Rozhodně na něj nezanevři. Včera jsem poněkolikáté dočetla Pravidla moštárny a zase jsem z toho byla celá pryč. Jestli si viděla film, tak věz, že v knize je toho mnohem víc a ten přípěh dopadně mnohem pozoruhodněji a líp. Hned po Moštárně se mi nejvíc líbí Rok vdovou a Modlitby pro Owena Meanyho. Hotel New Hampshire už je o poznání šílenější, ale dá se.
Rozhodně se člověk u jeho knih nenudí. Nevím, kam ten člověk na ty svoje šílený zápletky chodí.
marta-b   [18.05.2006]
Irving
Irving je jeden z mých nejoblíbenějších autorů a taky jediný Američan, kterýho můžu číst (asi díky vlivu jeho evropskýho pobytu). Kupodivu se mi i Čtvrtá ruka líbila :o) Nejradši ale mám Garpa, Pravidla moštárny, Owena a Rok vdovou. Do čeho se pořád nemůžu nějak začíst, je Pitná kúra, ta mi přijde divná už prvních pár stránek.
veronika   [22.12.2006]
pitna kura
rozhodne na pitnou kuru nezanevri, ja jsem z toho taky na zacatku mela dost smiseny pocity, ale pak se vsechno vyjasni a je to super. Hlavne popis toho, kdy se hlavni hrdina uci lyzovat :-)
JARMILA   [25.07.2007]
Irwing je mentální chudák, takové knížky jako on bych dokázala napsat taky.
Onka   [26.07.2007]
Tak začni, moc ráda bych je pak viděla :))))))
Tomáš Fojtík   [26.07.2007]
Irving není mentální chudák. Irving je člověk, který umí psát. Mentálního chudáka si představuju naprosto jinak...
Martin   [26.07.2007]
Já si ho představuju jako Jarmilu.
katka   [26.07.2007]
Já taky jako Jarmilu. A Jarmilo, už neotravuj.
šárka   [01.11.2007]
to si děláš p....chtěla bych vidět na jakou stránku by ses dostala.myslím že člověku jako je on bys ani kafe dělat nemohla!
anonym   [17.12.2011]
ty seš vůl
anonym   [17.12.2011]
ty seš vůl, reakce na příspěvek, " to bych taky napsal"
anonym   [17.12.2011]
jak může někdo napsat někdo Irwing je mentální chudák, takové knížky jako on bych dokázala napsat taky. Co jsi zač Jarmilo? Irving je vynikající spisovatel.
anonym   [17.12.2011]
Přečetl jsem Pravidla Moštárny, svět podle Garpa, čtvrtá ruka, Imaginární přítelkyně, a chystám se na Poslední noc na klikaté řece - je to můj oblíbenec, chci si od něj přečíst všechno, nevím proč mě oslovil, ale je to tak. Podle mě je to jeden z největších spisovatelů 20. potažmo 21 století, nadčasový se smyslem pro imaginaci reálna. Ve své tvůrčí práci vychází z pojetí světa z osobního hlediska a s použitím své vlastní fantazie. Je to tedy hyperrealistický nadčasový román s přihlédnutím k dovaze, s jakou je to psané. Je to člověk, který neměl v životě moc talentu, ale svojí pílí se vypracoval jak ve sportu tak i ve spisovatelské činnosti. Ukazuje tedy na svém vlastním příkladu, že v životě nerozhoduje talent, ale spíše houževnatost a píle a sebezapření.Román čtvrtá ruka mě oslovil velice, nechápu recenze typu, že je to slabší román, spíše naopak. Má co říct a na délce knihy vůbec nezáleží. Méje je někdy více a to platí i v lidském životě. Vše záleží na načasování a správném dávkování.
anonym   [17.12.2011]
ty seš vůl, reakce na příspěvek, " to bych taky napsal"
anonym   [17.12.2011]
To byla reakce na příspěvek Jarmily, vylízaný osoby

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
Pachman, Richard - Kdokoliv
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Pravidlo čtyř - Záhada Belladonna
(2) Carrie
Český překlad Ivana Němečka vyšel v roce 1992 v Laseru, a s rostoucí popularitou S.Kinga u nás, se jeho hodnota na trhu z původních 40,- Kč zvýšila téměř na desetinásobek. Proto určitě všichni ...
(3) Zmatek
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům