Diskuze k recenzi: Kneifel, Hanns - Černá planeta - Nemesis z hvězd

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Roi   [10.05.2006]
Od doby co jsem se naučil číst /teď je mi 41/ jsem zhltal snad všechny, tenkrát dostupné Mayovky,Verneovky a vše dobrodružné čtivo co se dostalo za totality do naší vesnické knihovny. Pak už jsem zůstal jen u sci-fi, tedy s mírnými odbočkami. Ale Nemesis z hvězd mě dostal, a z chutí jsem si to přečetl po 10ti letech znova. Ta představa,že by se tito tvorové dostali na Zemi.......Kam se hrabe Vetřelec.
pedro   [28.03.2006]
Taky se mi tahle knížka kdysi líbila, bylo to v době, kdy tu zase až tak sci-fi nebylo. Ale jak přišla konkurence... dokonce jsem se při redukci knihovny Kneifela zbavil.
Agir má pravdu, technická vybavení jsou pro sci-fi asi hrob, ale u některých knížek se to bere jinak - například Verneovky.
agir   [26.03.2006]
Kdysi
před... mnoha lety se mi tahle kniha strašně líbila, zvlášť ovšem Nemesis. Ta podle mě obstojí i dnes, ale v porovnání s mnoha dalšími jen jako průměr. Tenkrát, kdysi, ovšem skoro žádné další nebyly, to je to; recenzent má v tomhle pravdu - jakože ji nemá, když vyčítá SF knize popisy technických zařízení z dnešního hlediska. Tohle se mění tak rychle, že za 50 let každá dnešní kniha dopadne stejně.
Mimochodem, zfilmoval někdy někdo Nemesis? Výborně by se k tomu hodila.
Jarop   [13.02.2007]
Viem, že vychádzal komiks Nemesis v časopise Elektron-Zenit v roku 1990.
Bohužiaľ som nevedel ako dopadol. Až nedávno som zistil, že existuje táto kniha.
Milanius   [20.09.2007]
Tuhle knihu jsem četl jako hodně malej kluk, strašně moc se mi tenkrát líbila, určitě se ji po těch letech koupím a znovu přečtu, jen se bojím aby to nebyla ztráta iluzí...
antonín   [16.04.2013]
AVATAR
myslím si, že nemesis je jednou z inspirací k avataru i Alienovi .
pokud autor recenze líčí komunikační prostředky a podobné detaily, tak bych ho rád upozornil !!! , že :
dodnes se používají lampové přístroje a jsou k tomu dost dobré důvody
pokud v británii chcete předložit film jako důkaz, tak to musí být film a ne video
..a že k magnetofonu jsem se právě vrátil, protože muj sony kazeťák přežil v pohodě několik MP3
knihu jsem nedavno vyhrabal a přišla mi velmi inspirativní. Nezapomeˇme prosím, že poválečná sci-fi se zrodila z obtížně sdělitelných válečných zážitků a dlouho překonána nebude, není to fantasy . :)
karbaník   [16.03.2006]
Bobo jsi vůl
.
boboking   [17.03.2006]
To jo, ale Ameriku si neobjevil.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 30962 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Prodejte svoje knihy jiným čtenářům v online antikvariátu TrhKnih.cz
Antikvariát mezi lidmi
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Mravenci
Pokud pod názvem "Mravenci" hledáte jen nějaké synonymum pro vetřelce z hlubin vesmíru jako z románu R. Heinleina "Hvězdná pěchota", musím vás trochu zklamat. Námětem příběhu jsou opravdu mravenci, ...
(2) Nahý oběd
(3) Biomanželka
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2019 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům