Diskuze k recenzi: Martin, George R. R. - Sen Ockerwee

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Sartori   [14.09.2007]
Knihu jsem nedocetl - linearni dej bez zvratu, naprosto balani stylistika. Byla to prvni knizka, kterou jsem od Martina absolvoval a asi i posledni.
boboking   [14.09.2007]
Hele, mne taky moc tento titul nenadchnul, dostal jsem za to sprda (viz.níže), ale třeba povídky Písně mrtvých, nebo fantasy cyklus Píseň ledu a ohně, ty jsou skvělé.
Shadwell   [15.09.2007]
re
No ja mam prave nutkani se pustit do te jeho slavne serie, ktera zacina Hrou o truny, ale uplne me na to presla chut. Tak nevim...
Adam Šnobl   [10.07.2007]
pozor, prozrazuji děj
To máte sice pravdu, bohužel Vám ale asi uniklo, že právě tyto odlišnosti hrají hned na začátku v ději svou roli... když je čtenář zná, ví například, že jedna postava Marshovi lže, dřív, než by to měl vědět. A dále skutečnosti okolo zrození nového upíra se čtenář dozvídá hlouběji v knize po napínavých kouskách. Vy mu je ovšem servírujete v celku ještě před čtením. To je škoda.
Navíc prozrazujete ještě jednu scénu, která pomalu graduje a místo aby čtenář nevěděl, jak skončí, vy mu to prozradíte.
Samozřejmě je složité o knize psát a neprozradit nic klíčového o ději. Podle mého názoru však zde sdělujete více, než by se na recenzi slušelo.
Shadwell   [13.08.2007]
re
Booking asi nepochopil, ze tahle kniha je proste roman, ona si nenarokuje byt lekacich hororem. Navic vude ji chvali, zdejcich 70% je omyl.
boboking   [16.04.2007]
Tak sorry, já to sice až tak děsivě nevidím, o ději, průběhu či konci knihy tam myslím nic není. Že je to upíří horor je na přebalu, a já se jen snažil popsat odlišnost od jiných upírů. Jak probíhá boj, jak skončí, kdo bude a nebude žít, to nikde není.
Adam Šnobl   [16.04.2007]
špatné
Bohužel recenzi, která hned v úvodu prozradí řadu faktů, se kterými se čtenář má v knize v rámci děje teprve postupně seznamovat, nelze považovat za jinou, než špatnou.
Jana677   [17.10.2007]
Re Adam Šnobl
Souhlasím s tímto příspěvkem - v ději například nějakou dobu nebyla zjevná motivace a skutečné záměry Joshuy Yorka, to recenze vyžvanila. Kniha samotná mě uchvátila ponurou atmosférou, přesvědčivým vykreslením doby, místa, společenských poměrů - podobně jako propracovanější Jonathan Strange a pan Norrel. Chce to zkrátka trpělivého, vnímavého čtenáře.

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Lhář
Hlavní postavou knihy je student Adrian Healey. Chronický lhář, který se nezastaví před ničím. Ve svých lžích žije, život v realitě mu nevyhovuje. Občas se s ní musí setkat, když se třeba připravuje ...
(2) Věž
(3) Mistr Sun o válečném umění/Mistr Sun o básnickém umění
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům