Diskuze k recenzi: Paolini, Christopher - Eragon

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
Střízlivý kritik   [25.11.2012]
Eragon
Jediný důvod, proč Eragon zaznamenal úspěch takového rozsahu je právě ona monstrózní reklamní kampaň. Díky ní se Eragon dostal do rukou spoustě lidí, kteří nikdy předtím žádné fantasy nečetli, pročež jim Paoliniho výtvor připadal neskutečně geniální a originální, pročež začali ho horlivě doporučovat všem svým známým... A tak se samozřejmě začala obejvovat taková spousta fanatických zastánců Paoliniho, kteří odmítají vidět zjevné a hájí tuto nepříliš kvalitní knihu jak jen mohou.
Paolini bohužel nevykrádá jen Tolkiena, ale i spoustu jiných fantasy autorů a všechno to hází na kostru tisíckrát ohraného příběhu o vyvoleném, který musí pomstít mrtvé členy své rodiny a zachránit svět. Kromě toho je celá kniha plná nelogičností a nesmyslů, které vynikají především v "bitevních" kapitolách, neboť autor toho neví o středověkém boji ani co by se za nehet vešlo. Celkově: První díl je průměrný, druhý mizerný, třetí hrozný, čtvrtý mírně nadprůměrný.
000   [04.10.2009]
ERAGON JE SUPER AT ZIJE ERAGON
raverr   [04.09.2007]
Chyby
No rozhodně musím souhlasit, že je to čtivá kniha, stejně jako Eldest. Obě se mi líbili, ale našel jsem těm nějaké chyby, jak v překladu, tak v nesmyslnosti děje.. Nejsem šťoural, prostě mě to upoutalo hned při čten¨í:-) Jinak třetí díl mi v knihovně chybět nebude:-)
boboking   [22.05.2007]
film
Včera jsem konečně viděl na DVD Eragona, a musím souhlasit s kámoši, že je to slabý film. S Pánem prstenů se nedá vůbec srovnat. Výkon hlavního hrdiny Eragona mi připadal strašný. Jediný, kdo za něco stál, byl Jeremy Irons.
lancik   [07.09.2008]
souhlasim ten film byl otřesnej jako ve srovnání s knihou to je uplný hovno!!
mutant   [22.05.2007]
Eragon
Ne, Eragon není dobrá knížka ani v sekci literatury pro mládež, najde se tam spousta daleko lepších spisovatelů (Nix,Pullman). Bohužel nemají takovou finanční podporu. Spisovatelem je jako řemeslník, musí se vyučït a pokud nezvládá svoji profesi, tak by se měl doma zavřít a číst a psát stále dokola, dokud to k něčemu kloudnému nepovede. Ale ono v 17. být dobrým spisovatelem je stejný nesmysl jako být v 16. mistrem meče a nepřekonatelným kouzelníkem po pár měsících rychlovýuky. V tomhle se tedy Eragona a Paolini dost podobají oba jsou stejně nevěrohodný.
anonym   [25.09.2008]
eragon měl prostě talent a když to nemuzes pochopit mel by ses nad sebou zamyslet
Kritik   [07.01.2009]
reakce
Jo a asi si nečetl druhej díl (Eldest) protože tam by ses dočetl že Eragon nebyl až tak dokonalý.......takže nesuď
Hela   [26.05.2006]
K té recenzi: Ale o tom přece fantazy je! O bájných bytostech, tajemných jménech, kouzlech, středověkém podkladu,... proto je tento žánr čtenáři vyhledáván. Kdyby se každý fantazy autor alespoň v něčem instpiroval Tolkienem, vznikalo by alespoň víc kvalitní fantazy literatury. (A ne braky, které je ožné často vidět) AŤ ŽIJE SAFIRA!
nick006   [26.04.2006]
Nezáviď!
Eragon je vynikající fantasy příběh, který stojí za to si ho přečíst! Už je rok 2006 a dokonce už vyšel druhý díl a chystá se třetí, ale tím se nic nemění. Eragon a Eldest jsou jednimi z nejlepších knížek, které jsem přečetl....přečel jsem jich dost...a když někdo, kdo by to nedokázal napsat, takhle hloupě kritizuje tak se mi zdá, že jenom závidí...je mi tě líto!
evhw   [30.04.2009]
ts, ts
Eragona, Eldesta i Brisingra jsem cetla, a bylo to utrpeni. Dej je celkem otrava, postavy jsou povetsinou okopirovane, nema to zadnou hlubsi myslenku jako napr. pratchettovky. Mene sectelym ctenarum to muze pripadat zabavne, jako treba Harry Potter, ale pro me to ma asi tak stejnou kvalitu.
ZU   [11.04.2012]
:?
děláš si srandu??? Myslíš že pratchettovky jsou lepší než eragon? Přiznávám, že eragon není pán prstenů, ale takhle hluboko vážně není!
Streptopelia   [07.01.2019]
Pratchett
Eragon tak hluboko jako Pratchettovky opravdu není ani být nemůže. Postavy, který stvořil puberťák, který toho zatím moc neprožil, hloubku těžko mít mohou. A zrovna tak náctiletý těžko pochopí hloubku a přesah Pratchetta, ani se u toho nezasměje, jako člověk, který už něco zažil a také přečetl (odkazy a parodie na klasiku jsou skoro v každé knize a pokud neznáte Čechova, Shakespeara atd, těžko je pochopíte)
Tiki   [31.03.2006]
Vy nad vším prostě moc přemýšlíte. Jsou knížky, které se musí číst jedním dechem. Pokud se zamýšlíte nad každým slovem, vidíte nedokonalost. A nevidím důvod, proč by si Paolini neměl vypůjčit některé věci z Pána prstenů. Vytvořil si snad dost svých postav a já jsem byla ráda, že se zase můžu setkat s elfy a trpaslíky a porovnávat. Když se nad tím zamyslíte, mají úplně jinou kulturu a jsou i jinak odlišní. A pokud by tam bylo hodně nových postav a střídaly by se, tak by to bylo strašně chaotické. Vždycky na konci série mě mrzí, že se musím rozloučit, takže když se pak ještě někdy setkám s tím vymyšleným národem, jsem jenom ráda. A ještě k té recenzi. JDI SE VYCPAT!!!
anonym   [21.01.2006]
Mě se ERAGON líbil a určitě si popřídím druhej díl
anonym   [25.09.2008]
jj Eragon je skělej
anonym   [19.01.2006]
Je mnoho věcí které mě v knize rozčilují, ale je také spousta, které miluji a obdivuji. Nelze se samozřejmě vyhnout pocitu, že se autor nechal inspirovat Tolkienem. Je to to jeho 1. pokus o samostatnou tvorbu a tak musel nějak začít... Jestliže si přečtete 2.díl-Eldest, určitě ho oceníte. Všimla jsem si, že Paolini v texu často opakuje stejná slova, to mě vadí. Je ale třeba se zamyslet nad tím, zda je to chyba autora, nebo překladate.
sttewe   [02.01.2008]
odpověď
NECHTĚLI BY JSTE TOHO PO PAOLINIM TROCHU!!!!!!
už jenom to že si vymysle vlastní svět v takovém mladem věku je přímo úžasné Má úcta Sttewe

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (960 ohodnocených)
a celkem 30886 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Eisner, Petr - Milující sestra
Titul: Eisner, Petr - Milující sestra
Sleva: 50 % (ušetříte 139 Kč)
Cena: 140 Kč

Prodejte svoje knihy jiným čtenářům v online antikvariátu TrhKnih.cz
Antikvariát mezi lidmi
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Einstein
(2) Zátiší s vránami
Touto událostí nás zavádí do svého dalšího románu dvojice spisovatelů Douglas Prestona a Lincoln Childa, kteří se nejen ve světě, ale i u nás zapsali do srdcí mnoha čtenářů thrillerové literatury. ...
(3) Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2019 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům