Diskuze k recenzi: Viewegh, Michal - Román pro ženy

Více informací k této knize najdete v detailu
Recenzi této knihy najdete zde
kačule   [15.08.2008]
názor praštěný puberťačky
Na svůj věk nemam ráda knížky který se očekávaj že budu mít ráda a taky moc nečtu věčinou si kopim dvě knížky a jedna znich je vždcky Viewegh proto že jeho knížky zbožňuju a taky miluju ty filmy podle nich natočené.
A mam rozhodnuto že si přečtu všechny jeho knížky a Román pro ženy nemam ještě dočtenej ,ale vyděla sem film no ten byl luxusní a tak se na tu knížku strašně moc těšim po autobiografii je troch rozdíl na ktrej se těšim
Julia   [07.05.2008]
Fanynka
Já s recenzí příliš nesouhlasím...A osobně bych tedy rozhodně nehodnotila pana Viewegha po přečtení jen jedině knihy!!! Zdá se mi to poněkud odvážné a dost amatérské. Ale k tématu, kamarádka Laury Ingrid byla podobná Umě Thurman - když cituji, cituji pořádně! A srovnávat Bajéčná léta s Románem pro ženy? Myslím, že nelze, ty dvě knihy jsou posazené do naprosto odlišné doby a jedná se o zcela jiný žánr, který je vždy svým způsobem specifický. Michal Viewegh je Pan spisovatel a kdo říká, že je komerční, ať si přečte Vybíjenou nebo Výchovu dívek v Čechách.
racer   [07.05.2008]
Reakce na Fanynku
Na úvod se přiznávám, že i já mám velice rád knihy Michala Viewegha.
Ale dovolte mi 2 reakce k Vašemu příspěvku...

1) hodně lidí četlo od mnoha autorů pouze 1 knihu... a recenzenti jsou také jen lidi ;-)

2) zkuste si Román pro ženy přečíst ještě jednou a méně se dívat na tv - Umě Thurman se podobala pouze filmová Ingrid!
Leňule   [30.01.2007]
ono se říká,že sto lidí-sto chutí a myslím si že to opravdu sedí.mě se Vieweghovy knížky naopak velmi líbí a filmová zpracování sou povedená.rada pro ty co nedokázali ani z poloviny to,co sám autor.."když se mi něco nelíbí,tak rači držím hubu a krok"
Marcela K.   [31.01.2007]
Film moc fajn...člověk potřebuje taky trochu píhody...
anonym   [31.01.2007]
pohody
Tomáš Fojtík   [14.11.2006]
Román pro ženy
No, mě sice Román pro ženy pobavil, ale jen když jsem ho viděl podruhé. Není to prostě film, který bych chtěl vidět vícekrát. Asi to mám podobné s většinou Vieweghových knih. Podobně jako třeba s Účastníky zájezdu - také jsem je viděl dvakrát a podruhé mi to prostě přišlo takové unylé. Ale narozdíl od Románu je v Účastníkách zájezdu několik velice vtipných scén, které zachraňují nudu a dokáží mě rozesmát. Když to srovnám s takovými Báječnými lety pod psa, na které se mohu koukat pořád, je jasné, že Vieweghovy knížky jsou prostě odvar dobrého materiálu. Jedna z výjimek je Lekce tvůrčího psaní, druhá Báječná léta s Klausem. Mám doma také připravenou Vybíjenou, o které jsem slyšel docela chválu. Proč číst Viewegha? Mě to přijde jako docela dobrá oddychová záležitost, zkuste si přečíst "A uzřela oslice anděla" Nicka Cavea a uvidíte, jak se budete těšit právě na Viewegha :-))
pedro   [14.11.2006]
Tak jsem si o víkendu zaplnil mezeru ve vzdělání. Doteď jsem, pokud vím, neznal žádné dílo Viewegha, tak jsem se v televizi podíval na Román pro ženy. Nechtěl bych se dotknout případných fanoušků, ale tohle nemusím. Přišlo mi to hodně slabé, slabší, než kdysi populární a dnes již poměrně opomíjený Vladimír Páral. Možná, že tohle srovnání pokulhává, ale nějak se mi při filmu vybavil. Film sám mi přišel spíš jako jeden z dílů jakéhokoli seriálu, kterých je v televizi až dost, možná že křivdím, že literární předloha je lepší, ale po shlédnutí filmu se po ní shánět nebudu.
Lenka   [01.09.2005]
Naprostý souhlas s Vaší recenzí
A snad ještě to, že nebýt toho skvělého obsazení vedlejších rolí, film by byl po právu naprostý propadák. Stejně jako kniha je poněkud křečovitý, mě ani moc nepobavil. Lenka

Bookmark and Share
Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Přidejte se k nám na Facebooku a Twitteru.

Facebook Knihovnice.cz Twitter Knihovnice.cz
Chcete zde
inzerovat?
Napište si o ceník
na adresu
Aktuálně Vám nabízíme
1064 recenzí
  (1012 ohodnocených)
1091 knih
  (963 ohodnocených)
a celkem 31076 čtenářských hodnocení
články pro RSS
Přidej na Seznam

PageRank ukazatel
R e k l a m a
Zde může být Vaše reklama. Kontakt: reklama@knihovnice.cz
R e k l a m a
Starší kusy
(1) Ochutnavač
Peter Elbling se narodil v Londýně, ale v devatenácti letech odjel do Ameriky, kde pracoval v reklamě, zpíval a cestoval od města k městu, pak se dal na dráhu hereckou, stal se producentem, ...
(2) Jistě, pane ministře I.
(3) Prázdniny
Knihovnice.cz podporuje
Rosteme s knihou
Vydavatelství audio knih
Celé Česko čte dětem
Spřátelené weby
© 2004-2020 Alžběta Červená, Radek Červený, Václav Čermák. Všechna práva vyhrazena.
Publikování nebo šíření obsahu Knihovnice.cz je bez našeho výslovného souhlasu zakázáno.


TOPlist
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům