Název:Tajemství klášterní kuchyně
Název originálu:Geheimnisse der kirchlichen Küchengeschichte
Překladatel:Pešková, Renata
Počet stran:198
Rozměry:16×23cm
Jazyk:česky
Vazba:vázaná
Doporučená cena:335,- Kč
Rok vydání:2005 (1. vydání)
Anotace:Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nabízí přitom nejen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry procházejí žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů nebo jak vypadaly církevní posty...