string(533) "1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 15 - SELECT s.cena, s.cena_puvodni, DATE_FORMAT(s.datum_do, '%e.%c.%Y') AS datum_do, s.get_kod, k.autori, k.titul, k.nakladatelstvi, SUBSTR(k.rok_vydani, 1, 4) AS rok_vydani, ko.nahled, ko.obrazek FROM sleva AS s LEFT JOIN sleva_kniha USING(id_sleva) LEFT JOIN kniha AS k USING(id_kniha) LEFT JOIN kniha_obrazek AS ko USING(id_kniha) WHERE s.id_sleva= " Diskuze - Payne, C. D. - Mládí v hajzlu V. | Knihovnice.cz

Diskuze k recenzi: Payne, C. D. - Mládí v hajzlu V.

recenze, TomiFK, 29. prosince 2005, hodnocení recenze

Mnozí už ani nedoufali a přece je to pravda. Série knih o čtrnáctiletém chlapci Nickovi Twispovi je od teď oficiálně pentalogií a to definitivně. Jak to vím? Pátý díl totiž obsahuje něco co jsme u jeho předchůdců postrádali a to epilog.

Celý článek

Nově v diskuzi

  • Ikona Francois Dillinger 3.8.2012

    toto jeste neni konec

    ..a rok se s rokem sesel a mame tu uz dve volna pokracovani, ktera rozhodne nejsou zklamanim, vse je servirovano tak, jak jsme zvykli, neuveritelna vyjadrovaci forma, nevidane tempo novych prusvihu, sokujicich odhaleni a nastrah zivotnich cest pribuznych Nicka..

    a jinak klobouk dolu za tu recenzy, doufam, ze budes pokracovat

  • Ikona Radka 12.8.2009

    autor udělal velmi chytrý tah...kdo četl všechny díly, zažil absurdní humor, zklamání až skoro reálné, a na závěr 5.dílu šok...jen proto si budete tuhle sérii knih navždy pamaovat...kdybyste se u ní začali nudit kvůli tomu, že má milion dílů, tak si na ní za deset let těžko vzpomenete:)

  • Ikona Agafja 30.3.2009

    A Nickem jsem prožila téměř celou pubertu a četla ho tolikrát, že už je pro mě skutečným... a konec 5. dílu? Brečela jsem krokodýlí slzy... nejvíc mě dostalo jak to zní dospěle. Poslední věta by se dala tesat a jako by všechny tu legraci smetla vlna vážného dospěláctví.. Však i my už nejsme dětmi a všední realita někdy slzy přináší...

moje knihovnice

Přidejte se a získáte

  • Možnost zapojit se do diskuzí
  • Přehled o komentářích a reakcích na vaše příspěvky
Založte si účet

Dále chystáme:

  • Vlastní digitální čtenářský deník
  • Vstup do soutěží o zajímavé ceny
  • Slevy na knihy a výhodné nabídky
  • Možnost hodnotit knihy a autory
  • Možnost psát recenze
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům

Diskuze

  • Ikona Francois Dillinger 3.8.2012

    toto jeste neni konec

    ..a rok se s rokem sesel a mame tu uz dve volna pokracovani, ktera rozhodne nejsou zklamanim, vse je servirovano tak, jak jsme zvykli, neuveritelna vyjadrovaci forma, nevidane tempo novych prusvihu, sokujicich odhaleni a nastrah zivotnich cest pribuznych Nicka..

    a jinak klobouk dolu za tu recenzy, doufam, ze budes pokracovat

  • Ikona Radka 12.8.2009

    autor udělal velmi chytrý tah...kdo četl všechny díly, zažil absurdní humor, zklamání až skoro reálné, a na závěr 5.dílu šok...jen proto si budete tuhle sérii knih navždy pamaovat...kdybyste se u ní začali nudit kvůli tomu, že má milion dílů, tak si na ní za deset let těžko vzpomenete:)

  • Ikona Agafja 30.3.2009

    A Nickem jsem prožila téměř celou pubertu a četla ho tolikrát, že už je pro mě skutečným... a konec 5. dílu? Brečela jsem krokodýlí slzy... nejvíc mě dostalo jak to zní dospěle. Poslední věta by se dala tesat a jako by všechny tu legraci smetla vlna vážného dospěláctví.. Však i my už nejsme dětmi a všední realita někdy slzy přináší...

  • Ikona anonym 20.1.2009

    Mně se taky líbily víc předchozí 4 díly, 5. byl na mě moc utahaný. Zato konec to teda fakt vynahradil - vůbec jsem nevěděla, co si mám myslet a bylo mi z toho nějak smutno. Každopádně 6. si určitě přečtu a doufám, že se to nějak vysvětlí.

  • Ikona Mimesis 19.10.2008

    sheeny

    Mě ani tak nevadilo, že nicka zatkli na konci pětky policajti, spíše mě vadila sheeny, on pro ni toho tolik udělal a ona na něj celou dobu srala, pak na něj byla ve francii protivná a kašlala na něj, v poslední řadě utekla od něj pryč. Mělo to skončit tak, že by ji on poslal do hajzlu.

  • Ikona sally 9.2.2008

    díky za 6. díl

    Pětku sem dočetla teprve včera a hned jsem začala s šestkou. Musím teda říct, že konec pětky mě pěkně naštval. Půl celé pětky se třepu, at už je konečně s reinou a když ji konečně vyhraje, tak ho zatknou a celé to jde...no do hajzlu :). Už se těším, jak se Nick objeví v šestém díle.
    Kdybych měla zhodnotit celou sérii, tak jednička mě moc nenadchla, vlastně sem ji ani nedočetla, ale pořád mě něco táhlo k dvojce a ta už mě dostala. S trojkou to začalo být nesnesitelně bizardní, což je přesně to, co se mi na téhle sérii líbí, a proto za nejlepší díl považuju čtverku, vrchol všech bizardností, kterým je určitě postava Connie. Jak jinak zhodnit, když se "čistokrevná Polka" nechá přeoperovat na Asiatku? No a ta její posedlost Paulem, to je kapitola sama o sobě. Hned po Connie ovšem následují tři Magdy z pětky a jejich Heee, leker ding, či jak to bylo. Ať to někdo nazpívá! (i s tím klipem :P ) Šestka vypadá docela dobře, akorát mě zklamalo, že Noel je uplně stejný, jako Nick - uplný looser. Tak trochu jsem doufala, že to bude nějaký bouchač :), ale zase o čem by to bylo že....

  • Ikona small 3.11.2007

    no nevim

    právě jsem dočetla pátý díl, taky jsem hledala jestli to není nějakej fór a není někde nějakej jinej závěr. Připadá mi to, že autor už neměl chuť se tímto dílem dál zabývat, ale je fakt že tu máme šestý díl. Ještě jsem ho nečetla, ale ani se mi do něj po závěru z 5 nechce. myslím, že je velká škoda, že se nepokračovalo ve slibným vývoji Nickovi osobnosti, mohlo to být zajímavé. Škoda no.

  • Ikona lordfrikk 12.4.2007

    Neskutečná škoda

    No, abych pravdu řekl, já když jsem dočetl závěř pátého dílu, tak sem si říkal "Ne, ne, ne, vždyť to je blbost" a listoval sem zběsile dál, ale další stránky už zely prázdnotou. A co se mi na tom závěru nejvíce nepozdává? To co se mnohým jiným může zdát jako naprosto epsení konec - těžký náraz reality všedního života. O tom přece knihy o Nicku Twispovi nebyli, tak nechápu, proč právě nakonec ano.

    Vždy když si teď snažím otevřít jeho předchozí díly si vzpomenu jak to skončí a motivace a chuť je hned ta tam... Jo, 6. díl jsem ještě nečetl, ale kdoví jestli budu mít po tomhle husarském kousku ještě odvahu.

  • Ikona Deiotaros 9.2.2007

    Po 14ti dnech....

    Musím říct že mě začátek moc nebavil, tak první třetina. Ale potom opět nabral děj zběsilé tempo a hltal jsem každé slovo až do konce. A musím říct že po 14ti dnech když si vzpomenu na ten závěr musím říct že to byl naprosto geniální tah. Byl jsem v šoku, a jsem v něm doteď. A doufám že ještě dlouho budu... Připomnělo mi to konec hry Fallout kde se taky v pár záběrech odvypráví co se stalo s vámi navštívenými místy během následujících pár let.Z mýho pohledu dokonalý zakončení série... 6.díl už čtu jen abych zjistil jestli mě pan Payne něčím nepřekvapí a samozřejmě abych to měl tak nějak komplet. No a abych se pár hodin dobře pobavil :o)

  • Ikona stteep 22.1.2007

    Literární sebevražda

    Označil bych pátý díl za literární sebevraždu mistra Payna. Myslím že ten kdo se trochu zžil s postavou Nicka Twista tak je dost sklamán a zhnusen koncem. Já osobně mám pocit, že lepší než vydat pátý díl se závěrečným koncem by bylo lepší děj nechat otevřeným závěrem čtvrtého dílu a čtenáře nechat dále pracovat osobní fantazii. Nicméně mě příjde že pátý díl je napsán s velkým spěchem a je v něm plno dějových nedokonalostí. např. v definytivním konci se nedovídáme jak to vlastně dopadlo s očekávaným dítětem Nicka a Sheeni. Jestl,i jak psala v dopise pro Trenta, dítě opravdu dala k adopci, nebo co se sním doopravdy stalo. Pátý díl je pro mě spíše více sklamáním autorova potenciálu. Bohužel...