string(533) "1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 15 - SELECT s.cena, s.cena_puvodni, DATE_FORMAT(s.datum_do, '%e.%c.%Y') AS datum_do, s.get_kod, k.autori, k.titul, k.nakladatelstvi, SUBSTR(k.rok_vydani, 1, 4) AS rok_vydani, ko.nahled, ko.obrazek FROM sleva AS s LEFT JOIN sleva_kniha USING(id_sleva) LEFT JOIN kniha AS k USING(id_kniha) LEFT JOIN kniha_obrazek AS ko USING(id_kniha) WHERE s.id_sleva= " Diskuze - Plzák, Miroslav - Srdce zmámené láskou | Knihovnice.cz

Diskuze k recenzi: Plzák, Miroslav - Srdce zmámené láskou

recenze, Eva Bořutová, 1. března 2005, hodnocení recenze

Nově v diskuzi

  • Ikona Jindříšek 8.4.2007

    Plzák je pro mě neuvěřitelný génius a nebýt jeho knih, nikdy bych nebyla ve vztahu šťastná

  • Ikona anonym 4.10.2006

    mám pocit, že ze schizofrenií bojujete vy sám...

  • Ikona Míra 22.4.2005

    Plzák

    Plzák je jednička
    http://plzak.cz

  • Ikona Honza 14.4.2005

    Pozdrav pro Buchtičku...

    Ahoj, líbí se mi, co jste tu rozpoutala. Myslím, že by pan Plzák neměl nic proti kostičkovaným dekám a hrníčkům na kafe, myslím, že by se mu i líbily. Já bych dokonce řekl, že Vás skromnost přímo šlechtí, dneska aby pohledal... Dokud kostičkované deky & spol. "fungují", tak je to o.k. Plzák začíná právě tam, kde ony končí (přestanou fungovat). Debaty o trvanlivosti a o neomylnosti dek výše uvedených rovněž už spadají do tohoto rámce. Důvod je prostý, jednoho dne, dříve či později, vznikne něco, co bude prostě vždy důležitější, například potomek. Chci tím říci, že třeba nastane (a ony zhusta nastávájí) situace, kdy není důležité, co on/ona chce, ale co je objektivně potřeba. A pokud jsem takto osvícen, jak toho prakticky docílit. Ono nestačí znát (osvojit si), je potřeba také umět to použít. Zaškolit se, být zacvičen. Je to prostě věda. A pokud tomu nevěříte, tak si přečtěte, jak vznikají neurózy, psychózy atd. A co s tím dokáží lidé a co s tím dokáže věda. Nic ve zlém, ale zkuste podat tomu, kdo chce skočit z Nuseláku, kostičkovanou deku. Že je to věda pro pacienty a ne pro lidi? Statistika je také věda - a její čísla (cituji Plzáka) ukazují, že láska je stejně riziková jako být účastníkem silničního provozu. A o něm je také spousta knih. Přeji Vám vztahy bez "havárií", s pozdravem Honza.

  • Ikona Honza 14.4.2005

    Proti proudu

    Zdravím všechny a připojím pár věciček. Nejde jen o pana Plzáka. Ten jen mistrně pokračoval tam, kde začali jiní. A když už se tu vedou debaty o křesťanství a komunismu atd. uvažte, že to první učilo, že kdo není proti nám, je s námi a to druhé, kdo není s námi, je proti nám. Kdož znáš Booleovu algebru, tak si uvedené výroky neguj a implikuj. Ještě to chcete házet do jednoho pytle??? A jsou další rozdíly, ale zpátky k Plzákovi. Jeden z největších přínosů Plzáka je, že je vědec. Dokonce světového formátu, věřte, nevěřte. Já také nevím, jestli Newton byl na "chlapečky nebo na holčičky nebo na ježky :-) ". Ať už to bylo jakkoliv, jeho zákony kupodivu platí.
    Chápete, že jedna věc je věda a druhá souzení konkrétního života někoho? Dobrá, tedy dále.
    O vědě mluvím proto, že třeba Sigmund Freud, před bratru čtyřmi generacemi, překoval okultní a šamanské praktiky na vědu. A protože se narodil v Čechách, hlasoval jsem pro něj na Největšího Čecha ;-). A jak šly generace, následníci posouvali tuto vědu dále a dále. A je tomu tak i dnes. Dnes je(jsou) věda(y) tak daleko, že náboženství a třebas fyzika začínají mluvit stejným jazykem. Ve století páry věc naprosto nevídaná, v našem století mobilů věc běžná. Můžete se tomu i smát, ale dnešní fyzik začíná mluvit stejnou řečí, jako už kdysi mluvil třeba Budha. Můžete si to představit třeba tak, že pokud jste přímo mezi věcmi, zdá se Vám některá být vlevo jiná vpravo, každá jaksi naopak. Ale pokud se vzdálíte, jsou vlastně skoro na stejném místě. No a věda je už o hodně dál, než dříve. Ale lidé možná ne. Možná také pokročili, to ukáže budoucnost. Spíš bych souhlasil se Shakespearem, že divadlo je stejné a kulisy se mění. Obsah zůstává, mění se forma. A co to má společného s Plzákem? Právě on byl jedním z těch, kdo vědu posunul dopředu. A co se jeho soukromého života týče, nemyslím, že by činil něco, čím by se nějak hodně "lišil". A proč tu stále hovořím o vědě? Její význam pro materialisty je znám. A pro věřící? Už jste slyšeli, že nejen chlebem člověk živ jest? Já vím , že ano. Ale právě církev byla původně stánkem vědy. A jak šla věda kupředu, jaksi se osamostatnila, rozvětvila a bujela a bujela. Bujela do meziodvětvových disciplín a já nevím kam ještě. A začala opět mluvit stejným jazykem. Co bude dál, se uvidí. Jedním z přínosů Plzáka je také to, že dokázal svoji vědu popularizovat. Zkuste si přečíst jeho odborné věci! Kdepak, pedagogika je také věda :-) .

moje knihovnice

Přidejte se a získáte

  • Možnost zapojit se do diskuzí
  • Přehled o komentářích a reakcích na vaše příspěvky
Založte si účet

Dále chystáme:

  • Vlastní digitální čtenářský deník
  • Vstup do soutěží o zajímavé ceny
  • Slevy na knihy a výhodné nabídky
  • Možnost hodnotit knihy a autory
  • Možnost psát recenze
Knižní startér - dejte šanci talentovaným autorům a zajímavým projektům

Diskuze

  • Ikona Jindříšek 8.4.2007

    Plzák je pro mě neuvěřitelný génius a nebýt jeho knih, nikdy bych nebyla ve vztahu šťastná

  • Ikona Honza 14.4.2005

    Pozdrav pro Buchtičku...

    Ahoj, líbí se mi, co jste tu rozpoutala. Myslím, že by pan Plzák neměl nic proti kostičkovaným dekám a hrníčkům na kafe, myslím, že by se mu i líbily. Já bych dokonce řekl, že Vás skromnost přímo šlechtí, dneska aby pohledal... Dokud kostičkované deky & spol. "fungují", tak je to o.k. Plzák začíná právě tam, kde ony končí (přestanou fungovat). Debaty o trvanlivosti a o neomylnosti dek výše uvedených rovněž už spadají do tohoto rámce. Důvod je prostý, jednoho dne, dříve či později, vznikne něco, co bude prostě vždy důležitější, například potomek. Chci tím říci, že třeba nastane (a ony zhusta nastávájí) situace, kdy není důležité, co on/ona chce, ale co je objektivně potřeba. A pokud jsem takto osvícen, jak toho prakticky docílit. Ono nestačí znát (osvojit si), je potřeba také umět to použít. Zaškolit se, být zacvičen. Je to prostě věda. A pokud tomu nevěříte, tak si přečtěte, jak vznikají neurózy, psychózy atd. A co s tím dokáží lidé a co s tím dokáže věda. Nic ve zlém, ale zkuste podat tomu, kdo chce skočit z Nuseláku, kostičkovanou deku. Že je to věda pro pacienty a ne pro lidi? Statistika je také věda - a její čísla (cituji Plzáka) ukazují, že láska je stejně riziková jako být účastníkem silničního provozu. A o něm je také spousta knih. Přeji Vám vztahy bez "havárií", s pozdravem Honza.

  • Ikona Honza 14.4.2005

    Proti proudu

    Zdravím všechny a připojím pár věciček. Nejde jen o pana Plzáka. Ten jen mistrně pokračoval tam, kde začali jiní. A když už se tu vedou debaty o křesťanství a komunismu atd. uvažte, že to první učilo, že kdo není proti nám, je s námi a to druhé, kdo není s námi, je proti nám. Kdož znáš Booleovu algebru, tak si uvedené výroky neguj a implikuj. Ještě to chcete házet do jednoho pytle??? A jsou další rozdíly, ale zpátky k Plzákovi. Jeden z největších přínosů Plzáka je, že je vědec. Dokonce světového formátu, věřte, nevěřte. Já také nevím, jestli Newton byl na "chlapečky nebo na holčičky nebo na ježky :-) ". Ať už to bylo jakkoliv, jeho zákony kupodivu platí.
    Chápete, že jedna věc je věda a druhá souzení konkrétního života někoho? Dobrá, tedy dále.
    O vědě mluvím proto, že třeba Sigmund Freud, před bratru čtyřmi generacemi, překoval okultní a šamanské praktiky na vědu. A protože se narodil v Čechách, hlasoval jsem pro něj na Největšího Čecha ;-). A jak šly generace, následníci posouvali tuto vědu dále a dále. A je tomu tak i dnes. Dnes je(jsou) věda(y) tak daleko, že náboženství a třebas fyzika začínají mluvit stejným jazykem. Ve století páry věc naprosto nevídaná, v našem století mobilů věc běžná. Můžete se tomu i smát, ale dnešní fyzik začíná mluvit stejnou řečí, jako už kdysi mluvil třeba Budha. Můžete si to představit třeba tak, že pokud jste přímo mezi věcmi, zdá se Vám některá být vlevo jiná vpravo, každá jaksi naopak. Ale pokud se vzdálíte, jsou vlastně skoro na stejném místě. No a věda je už o hodně dál, než dříve. Ale lidé možná ne. Možná také pokročili, to ukáže budoucnost. Spíš bych souhlasil se Shakespearem, že divadlo je stejné a kulisy se mění. Obsah zůstává, mění se forma. A co to má společného s Plzákem? Právě on byl jedním z těch, kdo vědu posunul dopředu. A co se jeho soukromého života týče, nemyslím, že by činil něco, čím by se nějak hodně "lišil". A proč tu stále hovořím o vědě? Její význam pro materialisty je znám. A pro věřící? Už jste slyšeli, že nejen chlebem člověk živ jest? Já vím , že ano. Ale právě církev byla původně stánkem vědy. A jak šla věda kupředu, jaksi se osamostatnila, rozvětvila a bujela a bujela. Bujela do meziodvětvových disciplín a já nevím kam ještě. A začala opět mluvit stejným jazykem. Co bude dál, se uvidí. Jedním z přínosů Plzáka je také to, že dokázal svoji vědu popularizovat. Zkuste si přečíst jeho odborné věci! Kdepak, pedagogika je také věda :-) .

  • Ikona Honza 21.3.2005

    Othelon- lék na žárlivost

    Souhlasím.V manželství jsem po roce nevěděl, jak dál. Podezříval jsem svou ženu 24 hodin denně.Trápil jsem sebe i ji, až se na to kolegyně v práci nemohla dívat, a půjčila mi Plzákův Othelon.Žárlení je opravdu prokletí.Uvědomil jsem si, jaký jsem pitomec a v duchu se ženě omluvil.Teď jsme spolu šťastni

  • Ikona Karel 18.3.2005

    Každý nechť si z toho vezme, co chce.

    Prosim vás lidi! Je naprosto scestné kritizovat chyby pana Plzáka. Pan Plzák vždy zdůrazňuje (alespoň v knize Taktika a strategie v lásce), že své názory nikomu nenutí, že vyplývají pouze a jedině z jeho poznatků a zkušeností z desítek let jeho praxe. Každý nechť si z toho vezme co chce. Já osobně si myslím, že pan Plzák je nejenom vynikající sexuolog, ale s odkazem na knihu "Taktiky a strategie v lásce" možná i naprostý génius. Jeho knihy mi vždy hodně pomohly a to je to pro mě směrodatné.

  • Ikona Jaroslava Hr. 17.3.2005

    knížky pana Plzáka jsou bezvadný

    Jeho knihy mám doma skoro všechny a musím říct, že jsou nadčasové! Doporučuji je všem, kteří nechtějí dělat zbytečné chyby a mají zájem poučit se, jak funguje partnerské soužití. Přitom se ještě pobaví...

  • Ikona Danka H. 17.3.2005

    rady MUDr. Plzáká fungují

    Ať se nám to líbí nebo ne, kdykoli jsem byla ve vztahu bezradná, pomohly mi jeho rady .V začátku mého manželství jsem téměř nastudovala jeho Manželské judo (díky pane doktore!).Po narození dítěte, kdy jsem byla převážnou část dne sama doma a přepadaly mě různé pochybnosti, se mi do rukou dostal jeho Othelon-aneb Manuál o žárlivosti.I díky této knížce jsem se dokázala zorientovat a spoustě věcí jsem porozumněla!

    • Ikona Zuzana 5.4.2005

      prosba

      Může mi někdo, prosím, poradit, zda-li se dá sehnat kontakt na poradnu pana doktora Plzáka? Zda-li existuje. Děkuji

  • Ikona JK 11.3.2005

    proč tak vzrostla rozvodovost?

    Ono to právě souvisí s tím kázáním. Lidé už neposlouchají kázání, a tak změkčili. Dříve kázání poslouchali a věřili, že "raz za čas třa robce kožuch vyprašiť". Třeba v Irsku rozvody skoro nejsou, ale přibývají od té doby, co už fyzické násilí je důvodem rozvodu...
    Ale každá žena má ostatně možnost tu bezbožnost a zkaženost zastavit, přece může zakázat svým dětem bavit s parchanty té rozvedené k..., za pár let už na ní bude moci i vylít kýbl sraček a za dalších pár už budeme tak šťastní jako v Egyptě: Žádný sex nesezdaných, žádné rozvody... Já chci zůstat tady, nechcete jít s kázáním na hoře jinam? Třeba do Egypta?

  • Ikona Administrátor Administrátor 10.3.2005

    Prosim vsechny, aby diskutovali o recenzi, nikoliv o soukromem zivote pana Plzaka, natozpak urazeli nase recenzenty.

  • Ikona Renata 10.3.2005

    CO SI MYSLÍ BUCHTIČKA SE ŠODÓ O ŽIVOTĚ

    Milá starosvětská a staropanenská Evo Bořutová,

    ve vší úctě si myslím, že psycholog s klinickou praxí v řádu několik desítek let (možná že kdybyste sledovala média, dozvěděla byste se i pár pikantních detailů z jeho života, po kterých tak lačně voláte) toho ví o životě a partnerství neskonale víc než nějaká buchtička se šodó. Máte pravdu idea křesťanství prostě nemá chybu, a přitom je tak jednoduchá, viďte? Třeba říct, že komunismus měl také dobrou myšlenku. Jenže, bohužel, vzhledem k lidské povaze poněkud neuskutečnitelnou... Jen na okraj bych ještě ráda podotkla, že pan Plzák žádným mesiášským komplexem netrpí, a proto si pravděpodobně ani neklade za cíl spasit všechna manželství v naší republice. Ono by top také nebylo v jeho silách, když si lidé jako vy myslí, že vztah dvou lidí spasí kostkovaná deka a hrníčky s puntíkama...

    • Ikona ovina 10.3.2005

      Chtěla bych poděkovat Redakci za obhajobu recenzistů, ale jako tisková mluvčí E.Bořutové musím podotknout, že starosvětskost a staropaneství je projev tak obrovkého obdivu a skryté chvály ze strany paní/slečny Renaty, až mi ukápla slza. Obě tato příhodná slova totiž vypovídají o čistotě E.B. Kdo jiný by tedy měl právo psát objektivní recenzi na knihu tohoto druhu?
      P.S. Paní/Slečna Renata patrně nikdy nepozřela buchtičky s krémem od E.B. neboť by chapala, že již po dvou buchtičkách toho člověk o partnerství ví mnohem víc než pan Plzák.

    • Ikona Bob 14.3.2005

      Renato...vy jste asi v životě Bořutovou neviděla, co? No, je to hned znát...hahaha...chtěl bych vás vidět až ji jednou potkáte...

    • Ikona Elte 16.3.2005

      to Renata

      Ne ne, Plzák není žádný mesiáš...proč teda píše knihu jak na to? Proč to neřekne jen svým pár pacientům? Kdepak, on to vzal hromadně...a být prorokem, to je odpovědnost... Přirovnávat křesťanství ke komunismu mi připadne jako hodně mizerné přirovnání. Komunismus je nereálná utopie. Křesťanství založené na biblických myšlenkách je způsob života, který se skutečně naplnit snaží jenom minimum lidí. Ostatní to tvrdí, ale to nic neznamená. O partnerství toho ví z lidí nejvíc kdo? No někdo, komu se to dobře daří...což kupříkladu pan Plzák pravděpodobně není, ale můj tatínek jo. Taky má praxi. Několik desítek let. Úspěšnost 100%. Mezi náma - můj tatínek nemá kostkovanou deku, ba ani puntíkovaný hrnek. Taky nikdy nečetl knížku od Plzáka. Ale to vzpomínané "Horské kázání" zná skoro nazpaměť. Nemám nějak chuť si toho Plzáka přečíst. Fakt má hnusný obal ta knížka. Jestli je taková i uvnitř, tak děkuju, nechci.

      • Ikona JK 17.3.2005

        Každý kdo s námi nesouhlasí je nepřítel až za hrob

        Takže ten přímeř křesťan - komunista až tak vadný není. Vy jste mesiáš? Že píšete... Proč to jen neřeknete několika blízkým?
        Nikdy nikoho nezkazila žádná kniha od Plzáka, Veškterá nenávist pramení z toho, že víte, že by mohl mít pravdu. Ostatně musíte to denně vidět kolem sebe - i křesťanská manželství se hroutí. Jenom se dívat a vidět, ale to byste přece měla znát.